Advertentie

Euronext Brussel: Bel20 blijft op verlies

(tijd-nieuwslijn) - Op Euronext Brussel noteert de Bel20 nog steeds in het rood. Even na 14 uur verliest de Bel20 0,35% tot 1.934,68 punten. De handelsvolumes liggen bijzonder laag. De andere Europese aandelenindices ruilden rond het middaguur de openingsverliezen voor lichte winsten.

Binnen de Bel20 noteren 5 aandelen met winst. Delhaize zorgt voor het meest positieve indexeffect met een klim van 0,5% tot EUR 25,94. Volgens een onderzoek van Marketing Map zal Delhaize dit jaar nog Carrefour voorbijsteken als de grootste speler in de franchisesector. Colruyt zou volgens dezelfde studie vanaf 2006 de nummer één kunnen worden in het F1-segment van de voedingssupermarkten. Colruyt, dat nabeurs jaarcijfers publiceert, wint 0,2% tot EUR 57,55.

Het Financieele Dagblad meldde donderdag dat de aanbieders van effectenleasecontracten op alle vlakken in de fout zijn gegaan. De krant baseert zich hiervoor op een studie van de Nederlandse financiele toezichthouder. Dexia is via dochter Labouchère de grootste aanbieder van effectenleasecontacten. Dit is een duwtje in de rug voor de Stichtingen die Dexia voor de rechter hebben gedaagd. Dexia wil volgens de krant alleen onderhandelen als de stichtingen deze klacht laten vallen. Dexia opende licht negatief, maar wint ondertussen 0,1% tot EUR 11,29.

Op de brede markt is Colruyt-dochter Dolmen de grootste daler met een koersverlies van 4,3% tot EUR 7,65. De informaticagroep zag in het boekjaar 2002/2003 de bedrijfswinst met 27% slinken tot EUR 11,56 miljoen. Voor het lopende boekjaar, dat op 1 april begon, ziet Dolmen nog steeds moeilijke economische omstandigheden.

De aandeelhouders van Nasdaq Europe beslisten donderdag de beursactiviteiten van de pan-Europese beurs stopzetten. Epiq verliest 31,3% tot EUR 1, Keyware 17% tot USD 0,2, Option 7,3% tot USD 2,55. Deze bedrijven hebben enkel op Nasdaq Europe een notering. FLV Fund, dat volgend jaar ontbonden wordt, verliest 4,6% tot EUR 0,31. Ook Artwork Systems noteert enkel op Nasdaq Europe, maar dit aandeel springt 4,3% hoger tot EUR 2,4.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud