Euronext Brussel: Bel20 dieper in het rood

(tijd-nieuwslijn) - Op Euronext Brussel worden de verliescijfers uit de ochtendhandel uitgediept. Ook bij onze buren wordt na een voorzichtige ochtendhandel fors voor verlies gekozen. Boosdoeners zijn de futures op de Amerikaanse indices die op verlies staan. Beleggers willen blijkbaar met een gerust gemoed het weekend in en doen hun aandelen van de hand.

Terwijl de aandelenportefeuille wordt afgeslankt, kiezen sommige beleggers voor obligaties. Die genieten in woelige tijden als veilige haven flink wat meer aandacht. Voor het effectief rendement van de 10-jarige Duitse obligaties wordt dit vertaald in een daling van het rendement van 4,74% tot 4,70%.

De Bel20-index noteert in de vroege middaghandel 36,24 punten of 1,7% lager op 2.065,34 punten. De Brusselse aandelenkorf telt 12 dalers en 8 stijgers. Het grootste verlies is voor Fortis dat 4,1% moet prijsgeven tot EUR 14,50. Het Amerikaanse kredietwaardigheidsagentschap S&P heeft de outlook voor de bankverzekeraar verlaagd van stabiel naar negatief, maar liet weten dat dit geen voorbode is van een adviesverlaging. Bij Dexia gaat er 2,1% af tot EUR 33,40 en KBC verliest 1,5% tot EUR 33,40.

Procentueel maakt UCB met 6,4% een uitschuiver van formaat. De kwartaalcijfers die de groep donderdag nabeurs bekendmaakte vielen tegen. De winst kwam wel hoger uit dan verwacht, maar de omzet bleef achter op de verwachtingen. Bovendien is de groep niet langer zeker dat er dit jaar 10% meer winst geboekt zal worden.

Op de brede markt laat Mobistar zich in positieve zin opvallen en stijgt met 11,6% tot EUR 14,40. "De halfjaarcijfers die Mobistar donderdag bekendmaakte zijn goed. Er werd zelfs winst gemaakt. Dat is veel vroeger dan verwacht", zegt een handelaar. Bovendien verhoogde de groep haar verwachting voor de ebitda-marge over 2002 tot 30% en bevestigde zijn omzetdoelstelling.

Eenzelfde "goed-nieuws-show" was te horen bij Icos Vision Systems. De omzet steeg over het tweede kwartaal forser dan analisten hadden verwacht en op operationeel vlak realiseerde Icos een winst van USD 0,7 miljoen. Het was van het eerste kwartaal van 2001 geleden dat de groep op operationeel vlak nog winstcijfers kon voorleggen. Veel indruk maakt dit voorlopig niet op de beleggers want het aandeel blijft op Nasdaq Europe onveranderd op USD 6,5.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud