Euronext Brussel: Bel20 diept openingsverlies uit

(tijd-nieuwslijn) - Op Euronext Brussel staat de Bel20 donderdag na een uur handel 1,65% lager op 2.252,76 punten. De Belgische index diept daarmee het lichte openingsverlies van 0,25% uit. Binnen de index staan 19 dalers. Enkel Colruyt houdt stand en wint 0,4% tot EUR 48,50.

Na het 4%-verlies van woensdag verwachtten handelaar een licht herstel, maar dat draait anders uit. Woensdag kregen de markten slecht macro-economisch nieuws te verwerken. Het Duitse ondernemersvertrouwen viel tegen en dat woog op de markten. In Belgie vielen de cijfers over de economische groei in het tweede kwartaal magertjes uit. De groei van de Belgische economie halveerde in het tweede kwartaal. Economen reageerden ontgoocheld op deze cijfers. De klap was blijkbaar van die aard dat de stemming ook donderdag negatief blijft op de beursvloer.

Donderdag staat in de VS om 14.30 uur het herziene BBP-cijfer en de bedrijfswinsten over het tweede kwartaal op het programma. Ook de wekelijkse werkloosheidsaanvragen worden gepubliceerd. De markt wacht vol spanning op deze cijfers, want de twijfel over een economisch herstel duikt weer op op de handelsvloer. In Belgie wordt om 11.30 uur de index van de consumptieprijzen wereldkundig gemaakt.

De financiele aandelen staan opnieuw aan de verliezerskant. Fortis en Dexia waren woensdag voor een groot deel verantwoordelijk voor de daling van de Bel20. Fortis, dat bijna 6% verloor, gaat donderdag opnieuw 3% lager op EUR 17,80. De bankverzekeringsgroep kwam woensdag voorbeurs met beter dan verwachte resultaten, maar het niet geven van vooruitzichten voor 2002 werd negatief onthaald. Dexia verliest 1% tot EUR 13,86 en zet de daling voort na het verlies van meer dan 7% woensdag. KBC gaat 2,5% lager tot EUR 36,65.

Op de brede markt gaat Carestel 2,5% hoger tot EUR 6,66. De cateringgroep heeft Michel van Hemele, de huidige CEO van de uitzendgroep Solvus, benoemd als uitvoerend voorzitter van de groep. Hij vervangt Jean van Milders, die opschuift naar de stoel van erevoorzitter. Aangezien het een voltijdse functie betreft, betekent dat dat Van Hemele vanaf 1 december Solvus verlaat. Solvus verliest 5,2% tot EUR 12,80.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud