Euronext Brussel: Bel20 eindigt bewogen week rustig

(tijd-nieuwslijn) - Euronext Brussel eindigde rustig na een zeer bewogen week. De Europese beurzen openden negatief. Rond de middag werd het verlies nog uitgediept maar door de positieve opening van Wall Street werd het tij gekeerd. Daarenboven bleek het consumentenvertrouwen in de VS beter dan verwacht. De Bel20 sloot 0,4% of 9,04 punten hoger op 2.110,61 punten.

Chemie- en farmabedrijf UCB zorgde voor de vreemdste beweging. Het aandeel stond geheel de dag op zwaar verlies na tegenvallende kwartaalcijfers. Toch sloot het aandeel 3,3% hoger af op EUR 34. "Er was vooral een partij die aan het kopen was", zei een handelaar. De winst kwam in het eerste halfjaar wel hoger uit dan verwacht, maar de omzet bleef achter op de verwachtingen. Bovendien is de groep niet langer zeker dat er dit jaar 10% meer winst geboekt zal worden.

Fortis verloor 0,9% tot EUR 14,99. Het Amerikaanse kredietwaardigheidsagentschap S&P heeft de outlook voor de bankverzekeraar verlaagd van stabiel naar negatief, maar liet weten dat dit geen voorbode is van een adviesverlaging. Bij Dexia ging er 2,4% af tot EUR 11,77. Alleen KBC won 1,7% tot EUR 34,47. Warenhuisketen Colruyt zorgde voor de grootste winst en ging 7,8% hoger tot EUR 47,45. "Het aandeel wordt nog altijd als zeer defensief beschouwd maar ging de voorbije dagen door de algemene malaise toch lager", zei een handelaar.

Op de brede markt liet Mobistar zich in positieve zin opvallen en steeg met 20,9% tot EUR 15,6. "De halfjaarcijfers die Mobistar donderdag bekendmaakte zijn goed. Er werd zelfs winst gemaakt. Dat is veel vroeger dan verwacht", zegt een handelaar. Bovendien verhoogde de groep haar verwachting voor de ebitda-marge over 2002 tot 30% en bevestigde ze haar omzetdoelstelling. Netwerkbeveiliger Ubizen won 5,7% tot EUR 1,85. Het computerbedrijf Dolmen was de grootste verliezer en zakte 8,5% tot EUR 10,7.

Er was vrijdag een "goed-nieuws-show" te horen bij Icos Vision Systems. De omzet steeg over het tweede kwartaal forser dan analisten hadden verwacht en op operationeel vlak realiseerde Icos een winst van USD 0,7 miljoen. Het was van het eerste kwartaal van 2001 geleden dat de groep op operationeel vlak nog winstcijfers kon voorleggen. Voor het gehele jaar wordt ook een bedrijfswinst verwacht. Veel indruk maakte dit niet op de beleggers want het aandeel zakte op Nasdaq Europe 4,6% tot USD 6,2. De NECI verloor 2% tot 93,42 punten.

SD/PB

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud