Advertentie

Euronext Brussel: Bel20 kan ochtendwinst vasthouden

(tijd-nieuwslijn) - Euronext Brussel kan de winstcijfers uit de ochtenhandel vasthouden. De positieve stemming is het werk van Wall Street waar de Nasdaq donderdagavond in een fors hoger slot slaagde en van Dell dat beter dan verwachte winst- en omzetcijfers in het vooruitzicht stelde. De Bel20-index krijgt er in de vroege middaghandel 3,0% bij tot 2.398,91 punten.

Handelaren zijn niet verbaasd over het herstel. Donderdagavond keek de richtinggevende aandelenkorf tegen een weekverlies aan van bijna 9%. "De markten zijn euforisch, maar dat moest wel na de verliezen van eerder deze week. Beleggers die begin deze week instapten zitten nog steeds fors in het rood", merkt een handelaar op.

In Brussel nemen de financiele aandelen de Bel20 op sleeptouw. Fortis stijgt met 5,5% tot EUR 19,69 en voor Dexia wordt 3,9% meer betaald tot EUR 14,34. KBC doet het iets rustiger en is tevreden met 1,8% extra tot EUR 37,90. Handelaren merken op dat de bankverzekeraar de voorbije dagen minder zware klappen kreeg. Almanij stijgt met 1,2% tot EUR 38,56.

Herstel is er voorts ook voor Solvay dat 2,7% duurder wordt tot EUR 71,15. Morgan Stanley bevestigde het 'overweight'-advies voor Solvay met een koersdoel van EUR 85. Morgan Stanley meent dat de 'fundamentals' voor de Europese chemie beginnen te verbeteren en dat Solvay daarvan kan profiteren. Tessenderlo pikt een graantje mee en stijgt met 4,3% tot EUR 31,35. Met een klim van 13% kan Tessenderlo zich dit jaar na Agfa-Gevaert de best presterende Bel20'er noemen.

Dat is zeker niet het geval voor IBA dat met een verlies van 55% onderaan het klassement bengelt. Vrijdag herstelt de producent van deeltjesversnellers wel met 2,3% tot EUR 8,59. De verkoop van het derde protontherapiesysteem begin deze week viel tussen de plooien van de beursmalaise.

Op de brede markt spurt Arinso 12,8% hoger tot EUR 9,25. De groep bevestigde begin deze week nog de resultaatverwachting en lijkt daarmee immuun voor de omzetwaarschuwing die sectorgenoot SAP donderdagavond de wereld instuurde.

Deceuninck krijgt er 3,3% bij tot EUR 20,15. De West-Vlaamse pvc-verwerker neemt de extrusiedivisie over van de Franse groep VM Materiaux. Daarnaast werd met de Franse groep een contract gesloten voor de levering van een serie raam- en deurprofielen over een periode van 7 jaar. Er werden geen financiele details meegedeeld.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud