Advertentie

Euronext Brussel: Bel20 laat verlies achter zich

De Bel20 is na vijf opeenvolgende verliessessies nog eens met winst gesloten. Fortis was de sterkste stijger in de index dankzij een optimistisch analistenrapport.

(tijd) De Bel20 steeg 0,8 procent tot 4.249,61 punten en telde 13 stijgers tegenover 5 dalers.

Fortis eindigde 1,7 procent hoger op 31,82 euro nadat het beurshuis WestLB zijn koopadvies verhoogde van 'add' naar 'buy'. Fortis maakt donderdag zijn resultaten voor het vierde kwartaal en voor 2006 bekend. WestLB-analist Ralf Breuer verwacht dat de gunstige marktomstandigheden Fortis een hoger dan normale winst hebben opgeleverd in de laatste drie maanden van het jaar. Fortis maakt deze week ook zijn doelstellingen voor de middellange termijn bekend. Breuer voorspelt dat Fortis zijn verwachtingen voor de winst per aandeel zal optrekken. 'We vermoeden daarom dat de markt nu zal uitgaan van een koersdoel van 40 euro. Dat betekent dat het aandeel nog over een groeipotentieel van 28 procent beschikt,' legt Breuer zijn adviesverhoging uit.

Agfa-Gevaert en Barco stegen respectievelijk 2 en 1,5 procent. Het zijn twee bedrijven die het voorbije jaar de markt meermaals teleurstelden en daardoor tijdens de recente verkoopgolf uit veel investeringsportfeuilles verdwenen. De aandelen worden nu terug opgevist.

Proximus, de mobilofoniedochter van Belgacom, speelde vorig jaar zijn meerderheid op de Belgische mobilofoonmarkt, gemeten naar inkomsten, kwijt. Dat blijkt uit een vergelijking van de omzetcijfers van de drie gsm-operatoren in ons land, opgemaakt door De Tijd. Ook naar aantal klanten nam het belang van de marktleider opnieuw af. Belgacom won 0,5 procent tot 31,54 euro.

D'Ieteren steeg 2,8 procent tot 280,97 euro. Analiste Pascale Weber van KBC Securities verhoogde haar winstverwachtingen voor 2007 en 2008 met 10 procent dankzij de beter dan verwachte winstmarges bij de autoverdeelactiviteiten en bij Belron, bekend van Carglass. Avis had de voorbije week weinig goeds te melden maar dat verraste de analiste niet.

De Franse elektriciteitsgroep EDF heeft interesse in een belang in de Belgische gashandelaar Distrigas, verklaarde Pierre Gadonneix, de gedelegeerd bestuurder van EDF. Als de fusie tussen Suez en Gaz de France doorgaat, moet Suez zijn belang in Distrigas verkopen. Het aandeel Distrigas won 3,7 procent tot 4.250 euro.

De risicovolle aandelen konden op heel wat kooplustigen rekenen nadat ze tijdens de beurscorrectie van de voorbije week het hard te verduren kregen. Zetes steeg 4,4 procent tot 22,50 euro, ICOS Vison deed er 2,2 procent bij tot 28,10 euro en IBt ging 3 procent hoger tot 7,20 euro.

Sucraf is dinsdagmiddag tijdens de tweede fixing nog eens verhandeld: 3.247 stuks wisselden van eigenaar aan 13,76 euro het stuk, 60,5 procent onder de laatste opgetekende koers waartegen effectief verhandeld werd. Het aandeel zakte 8,3 procent tot 13,76 euro.

Coil, de in Landen gevestigde specialist in de anodisatie van aluminium, heeft het boekjaar 2006 afgesloten met een kleine nettowinst van 179.000 euro. In 2005 dook Coil voor 2,26 miljoen euro in het rood door de kosten om de productiecapaciteit met 40 procent uit te breiden. De ebitda-marge verbeterde het afgelopen jaar van 11,1 tot 19,96 procent. Voor 2007 verwacht het bedrijf een tweecijferige omzetgroei en een fors hoger operationeel resultaat. Het aandeel, genoteerd in Parijs, steeg 1,1 procent tot 15,10 euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud