Euronext Brussel: Bel20 licht hoger van start

(tijd-nieuwslijn) - Euronext Brussel gaat met kleine winst van start. Na drie kwartier handel wint de Bel20 0,3% tot 1.964,4 punten. Grootste stijger binnen de index is GIB. Vanochtend werd bekend dat NPM zich mengt in het overnamebod dat AvH lanceerde op de holding.

Binnen de index gaan aandelen 11 hoger en zakken er 8. Interbrew noteert onveranderd op EUR 24,9. Fortis daalt 0,2% tot EUR 15,12. Het aandeel maakt vanaf vandaag/maandag deel uit van de Stoxx50 index.

GIB wordt 2,1% duurder tot EUR 42,22. Vlak na opening spurtte het aandeel 4% hoger tot EUR 43. Dat is precies wat NPM betaalde aan Franklin Mutual Advisors en Wyser-Pratte om hun gezamenlijk belang van 11,85% over te kopen. Vrijdag verhoogde AvH zijn bod op GIB met EUR 1 tot EUR 42. De Antwerpse holding wilde op die manier tegemoet komen aan de markt. Een aantal institutionelen had immers laten uitschijnen dat zij het oorspronkelijke bod te laag vonden. AvH verliest 1,3% tot EUR 19,25, NPM noteert onveranderd en Quick daalt 6,5% tot EUR 9,82. Er werden wel maar 4 aandelen Quick verhandeld.

Op de brede markt is Solvus de sterkste stijger met een winst van 5,3% tot EUR 7,9. De raad van bestuur van de uitzendgroep heeft Alain Dehaze gekozen als de nieuwe gedelegeerd bestuurder.

DocPharma is eveneens in goede doen en noteert 4,8% hoger op EUR 22. De groep lanceert op 1 oktober zijn eerste eigen voorschriftvrij geneesmiddel, een product tegen diarree en maagklachten. Eind oktober volgt een tweede product tegen artrose.

Onderaan de koerstabel nestelt Roularta zich met een verlies van 4,7% tot EUR 20. De groep maakte vorige dinsdag zijn halfjaarcijfers bekend, maar daar bleek achteraf nogal wat discussie over. In tegenstelling tot wat Roularta zelf eerst meldde, leed de groep een verlies, en niet een winst van EUR 1,9 miljoen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud