Euronext Brussel: Bel20 licht hoger van start

Euronext Brussel is de week hoger begonnen. Daarmee krijgt de rally van vorige week vrijdag een bescheiden vervolg. De volumes liggen vrij laag op de dag voor Kerstmis. Euronext sluit al om 14 uur de deuren, vanmorgen was er in Tokio geen handel voor Emperor's Birthday, de verjaardag van de keizer.

(tijd) - Na goed een half uur handel staat de Bel20 0,5 procent hoger op 4.133,03 punten. 13 aandelen stijgen, 6 staan er in het rood.De Frans-Belgische bank-verzekeraar Dexia (+1,5% tot 17,11 euro) is bovenaan terug te vinden. Topman Axel Miller zei in een interview met De Standaard dat Dexia zijn uitbreiding in Turkije versnelt en dat ook de groei er boven de verwachtingen uitkomt. Dexia wil nu meer vestigingen openen in Turkije dan aanvankelijk voorzien. De andere banken noteren verdeeld; Fortis (+0,7% tot 18,02 euro) stijgt, KBC (-0,7% tot 95,30 euro).

Fortis heeft de uitgifte van preferente aandelen van Fortis Bank Nederland afgesloten. Deze preferente aandelen zijn als alternatief aangeboden aan de voormalige houders van niet-genoteerde preferente aandelen ABN AMRO. In totaal is 210 miljoen euro geplaatst. De preferente aandelen geven recht op een jaarlijkse coupon ter waarde van 5,85%. Fortis wordt genoemd als een van de kandidaten voor de overname van de Spaanse private bankingactiviteiten van Morgan Stanley. Volgens de Spaanse krant El País hangt aan de verkoop een prijskaartje van 600 tot 700 miljoen euro.

De Belgisch-Braziliaanse bierbrouwer InBev noteert vrijwel stabiel (+0,03% tot 57,17 euro). InBev herschikt zijn management en introduceert de functie van strategisch directeur. Stéfan Descheemaeker neemt nieuwe verantwoordelijkheden op als Chief Strategy Officer. In zijn hoedanigheid van Zone President West-Europa wordt hij opgevolgd door Alain Beyens, vandaag Zone President Centraal- en Oost-Europa. De opvolger van Alain Beyens wordt Francisco Sá, momenteel VP Soft Drinks voor Latijns-Amerika Noord.

Staaldraadproducent Bekaert (+0,6% tot 90,02 euro) profiteert licht van een adviesverhoging van ING. Analist Luc Struelens van ING WB verhoogt zijn advies voor staaldraadproducent Bekaert van 'houden' tot 'kopen'. Het koersdoel blijft onveranderd op 108 euro. 'Bekaert is de jongste weken fors gezakt in het zog van de cyclische aandelen', schrijft Struelens in een rapport. 'Maar de fundamentals voor het bedrijf blijven intact.'

Op de brede markt wordt Quest for Growth (+4,1% tot 8,45 euro). De privak investeert 2 miljoen dollar (1,39 miljoen euro) in Certess, een technologiebedrijf dat functionele kwalificatie doorvoert voor systeem-op-chipontwerpen (SOC) en IP-blokken (intellectual property).

CFE (+3,9% tot 1.345 euro) doet het eveneens uitstekend. De Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) heeft bouwgroep Noriant aangewezen als voorkeursbieder voor de aanbesteding van de Oosterweelverbinding, die de verkeersmobiliteit in Antwerpen moet verbeteren. CFE heeft een belang van 14 procent in Noriant.


Peter De Groote
peter.de.groote@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud