Euronext Brussel: Bel20 noteert vlak

(tijd-nieuwslijn) - De Bel20 aarzelt omstreeks 10.20 nog steeds tussen winst en verlies. De index noteert 0,03% lager op 2.770,63 punten. De andere Europese beurzen tonen eveneens een vlak beeld.

Het negatieve effect van de kapitaaloperatie van Fortis is inmiddels uitgewerkt, maar Agfa-Gevaert staat dinsdagochtend onder druk nadat het bedrijf verklaarde in het eerste kwartaal geen duidelijke tekenen van herstel te zien. Op de bredere markt is er een toevloed aan bedrijfsnieuws.

Agfa-Gevaert publiceerde voorbeurs ter gelegenheid van de jaarvergadering een persbericht over de stand van zaken op het einde van het eerste kwartaal. De kwartaalcijfers worden op 7 mei gepubliceerd, maar Agfa liet al weten dat de omzet in het eerste kwartaal stabiel bleef. De groep zag wel de marges verbeteren dankzij het Horizon-herstructureringsplan dat zijn vruchten begint af te werpen. Afga verwacht voor de tweede jaarhelft een verbetering van het bedrijfsresultaat en denkt 2002 met nettowinst te kunnen afsluiten. Agfa daalt 1% tot EUR 17,62. "Het nieuws van Agfa kan zowel positief als negatief geinterpreteerd worden. Aangezien Agfa in korte tijd van EUR 14 naar EUR 18 gegaan is, denk ik dat er wat winst zal genomen worden", zei een handelaar.

De bankverzekeraar Fortis heeft maandag EUR 1,250 miljard opgehaald via de plaatsing bij institutionele beleggers van obligaties die omwisselbaar zijn in aandelen. De effecten zullen noteren aan de beurs van Luxemburg. Analisten stellen vragen bij de emissie, omdat ze het belang van de bestaande aandeelhouders verwatert. Fortis wint 1% tot EUR 24,90. De andere financiele aandelen verliezen terrein. KBC verliest 0,65% tot EUR 39,74 en Dexia 0,6% tot EUR 17,74. Dexia heeft een belang van 10,4% in Gamma Holding. Dat blijkt uit een participatiemelding.

De Leuvense biergroep Interbrew organiseert om 9u45 uur een gewone algemene vergadering en om 11u een buitengewone algemene vergadering. Interbrew daalt 0,4% tot EUR 32,98.

Buiten de Bel20 valt het verlies van Zenitel op. De communicatiegroep publiceerde maandag tegenvallende kwartaalcijfers waarna KBC Securities het advies verlaagde. Het aandeel zakt 5,5% tot EUR 13,25.

Quick herstelt van de koersval van de laatste dagen. Sinds aandeelhouder GIB heeft aangekondigd zichzelf op te doeken, was onzekerheid ontstaan over het lot van de noodlijdende dochter Quick. Het aandeel wint dinsdag 7,2% tot EUR 11,90.

GDC

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud