Advertentie

Euronext Brussel: Bel20 opent 0,5% lager

(tijd-nieuwslijn) - Op Euronext Brussel is de Bel20 negatief van start gegaan. Na het stevige herstel van donderdag en vrijdag haasten een aantal beleggers zich hun winsten veilig te stellen. Vanmorgen was er bovendien alweer slecht nieuws over de boekhouding van een groot Amerikaans bedrijf. Farmaproducent Merck & Co heeft de omzet over de afgelopen drie boekjaren USD 12,4 miljard hoger voorgesteld dan deze in werkelijkheid was. Volgens een handelaar zijn de beleggers stilaan al wat gewoon, maar niettemin krijgt het vertrouwen nog maar eens een deuk.

Na 20 minuten handel staat de Bel20 12,76 punten of 0,5% lager op 2.539,51 punten. De index telt 14 dalers, 5 stijgers en 1 aandeel dat onveranderd noteert.

De winsten zijn voorlopig groter dan de verliescijfers, die quantitatief wel doorwegen. Het volatiele IBA voegt 4,2% toe aan de koers tot EUR 8,6. Ook Tessenderlo Chemie opent positief, met een winst van 3,4% tot EUR 31,85.

Na het nieuws van vrijdagavond over de herstructurering van de handelsdivisie van Bekaert was het uitkijken naar de koersreactie. Voorlopig reageren de beleggers heel koeltjes. Bekaert noteert 0,1% lager tegen EUR 49,45. KBC Securities verlaagde maandagmorgen het advies voor de staaldraadgroep.

De financiele waarden gaan lager. Fortis, dat vrijdag liefst 6,1% herstelde, moet 1,5% lager tot EUR 21,28. De Belgische-Nederlandse bankverzekeraar heeft de overname van alle aandelen-Intertrust Group afgerond. Dexia staat 0,25% lager op EUR 15,63 na de 4,6%-winst van vrijdag. KBC en heer moederholding Almanij noteren een fractie lager, respectievelijk tegen EUR 40,28 en EUR 41,99.

Geneesmiddelendistributeur Omega Pharma maakte vrijdag nog maar eens een overname bekend, dit keer van het Nederlandse Oudheusden Dental, en klimt 1,65% tot EUR 46.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud