Euronext Brussel: Bel20 opent voorzichtig hoger

(tijd-nieuwslijn) - Op Euronext Brussel opent de Bel20 hoger, maar de stijging is niet overtuigend. Vermoedelijk trekken beleggers zich op aan het licht hogere slot van Wall Street donderdag. Na goed een halfuur handel staat de Belgische aandelenkorf 0,7% hoger op 1.817,90 punten. Nu de oorlog in Irak grotendeels voorbij lijkt, kijken beleggers uit naar economische cijfers en naar Amerikaanse kwartaalresultaten.

Binnen de Bel20 stijgen 11 aandelen, staan er nog 5 onveranderd en dalen er 4. De bankaandelen maken het goede weer. Fortis stijgt 1,8% tot EUR 14,52 en Dexia wint 1,15% tot EUR9,63. KBC gaat 0,7% hoger op EUR 30,88. De bankverzekeraar maakte donderdagavond bekend dat hij zijn plannen opbergt in Kroatiƫ een bank of een verzekeraar te verwerven.

Solvay speelt 0,2% kwijt tot EUR 61. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) start een procedure ter herziening van hormonensubstitutiemedicijnen voor de behandeling van vrouwen in de menopauze. Het medicijn Estratest van de chemie- en farmagroep Solvay is een van de producten die worden geviseerd. Solvay zal een nieuwe aanvraag moeten indienen bij de FDA ter goedkeuring van Estratest voor de Amerikaanse markt.

Colruyt verliest 0,35%. De discountgroep wist in het eerste kwartaal van 2003 haar marktaandeel in Belgie vergroten tot 16,53%. Vorig jaar had de groep een marktaandeel van 16,47%. Delhaize zag zijn marktaandeel groeien van 25,03% tot 25,34%. Delhaize stijgt 1,6% tot EUR 17,55.

Electabel staat nog onveranderd op EUR 218,20. De staatssecretaris van Energie, Olivier Deleuze, dreigt er volgens Le Soir mee het vetorecht van de Belgische staat te gebruiken als Electrabel, in het kader van de overname van de Europese activa van Tractebel, Distrigas zou inlijven.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud