Euronext Brussel: Bel20 stijgt met 1,6%

(tijd-nieuwslijn) - Op Euronext Brussel gaat de Bel20 om 14u 1,6% hoger tot 2.287,9 punten. In de index stijgen alle aandelen, behalve Electrabel. "Hier en daar is er goed nieuws", zegt een handelaar, "en omdat de waarderingen laag zijn, zeggen veel beleggers: hier is geld op te verdienen."

De handel verloopt kalm. "Er wordt gewacht op het Amerikaans BBP", zegt de handelaar. "Dat cijfer weegt nu nog zwaarder door dan anders omdat mensen willen weten waar we nu staan. Is er een herstel? Een recessie? Of krijgen we een platte economie?" Het Amerikaanse bruto binnenlands product wordt om 14u30 bekendgemaakt. Algemeen wordt verwacht dat na de sterke groei van 6,1% in het eerste kwartaal, er in het tweede kwartaal een flinke terugval is gekomen.

Omega Pharma is de sterkste Bel20-stijger met een winst van 5% tot EUR 44,95. Topman Marc Coucke zei dinsdagavond dat de omzet dit boekjaar hoger zal liggen dan de EUR 600 miljoen die hij eerder als prognose meegaf. Het bedrijf herhaalde het vooruitzicht op een netto courante winst van EUR 2,64 per aandeel. In het tweede kwartaal ging de omzet 41% hoger tot EUR 150,5 miljoen. ING verhoogde de vooruitzichten voor het aandeel en Delta Lloyd verhoogde het advies tot buy.

Ook de farma- en chemiesector doen het goed. Solvay wint 2,4% tot EUR 70,55. Gedelegeerd bestuurder Alois Michielsen zei naar aanleiding van de publicatie van de tweedekwartaalcijfers dat Solvay uitkijkt naar overnames in de farmasector. Het bedrijf klopte in het eerste halfjaar de verwachtingen met een nettowinst van EUR 240 miljoen, tegenover EUR 208 miljoen een jaar eerder. Voor het hele jaar bevestigde Solvay de verwachting van een winstgroei met twee cijfers.

UCB gaat 3,1% hoger tot EUR 36,1 en Tessenderlo, dat dinsdag nog 1,9% daalde, herstelt met 1,5% tot EUR 29,52. De chemiegroep koopt de Franse pvc-producent Saplast. Het bedrijf haalt een omzet van EUR 57 miljoen en zal dit jaar al aan de winst bijdragen.

Delhaize, dat donderdagochtend kwartaalcijfers publiceert, wint 2,7% tot EUR 41,41. Sectorgenoot Colruyt stijgt met 3,2% tot EUR 48,49. GBL, dat al een paar dagen onder druk stond door de problemen bij het Duitse Bertelsmann, waarin het 25% heeft, herstelt met 1,5% tot EUR 41,6. Verder leed het aandeel ook door de in waarde afnemende belangen in Suez en TotalFina. Dexia verhoogde het advies tot strong buy.

Op de brede markt blijft Mobistar in goede doen. Het aandeel wint 1,8% tot EUR 16,7. Sedert de beter dan verwachte cijfers die de mobilofoonoperator op 25 juli meedeelde, steeg het aandeel al met 29%.

Bovenaan de koerstabellen wint Ubizen 7,5% tot EUR 2,15. Het aandeel was de laatste dagen fel teruggevallen. Bij de dalers zitten veel informaticabedrijven. Dolmen gaat 3,6% lager tot EUR 10,75, Systemat daalt met 3,4% tot EUR 5,75 en Econocom speelt 1,6% kwijt tot EUR 4,28.

BH

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud