Euronext Brussel: Bel20 verliest 0,2% in slothandel

(tijd-nieuwslijn) - Op Euronext Brussel besloot de Bel20 in het rood. De index eindigde op een verlies van 0,2% tot 2.646,7 punten. In de Bel20 konden de zwaarste dalers van dinsdag herstellen, maar Fortis ging opnieuw lager. Op de brede markt zetten Docpharma en Telindus de verliesreeks voort.

Fortis daalde opnieuw met 2,5% tot EUR 22,4. Woensdagmorgen raakte bekend dat het Nederlandse ING een pakket van 35,5 miljoen aandelen van de hand deed aan EUR 22,75. De verkoop van het forse pakket, goed voor 2,7% van het gewone aandelenkapitaal van Fortis, verklaart mede waarom het aandeel de voorbije periode onder druk stond. Volgens de handelaar werd Fortis voornamelijk in de Angelsaksische landen opgepikt. Dexia verloor 1,5% tot EUR 16,16 en KBC ging 0,8% lager tot EUR 40,11. KBC-moeder Almanij, die na beurstijd kwartaalcijfers publiceerde, noteerde 0,4% lager op EUR 42,35.

Electrabel zorgde er voor dat het Bel20-verlies in de laatste minuten halveerde. De stroomgroep sloot op EUR 238,5, een winst van 1,7% tegenover dinsdag. Even na 16 uur noteerde de stroomgroep nog op EUR 234, even voor het slot nog op EUR 236.

Biergroep Interbrew was een van de sterkste stijgers. Het aandeel ging 3,1% hoger tot EUR 33,15. De families die de Leuvense groep controleren deelden op het WK in Japan mee dat ze hun belangen willen laten verwateren als dat meer waarde oplevert.

Umicore steeg met 2,3% tot EUR 45,2. De non-ferrogroep kondigde voor beurstijd twee overnames aan. In China kocht Umicore de zinkstofproducent Fuhong en in Frankrijk werd het eigenaar van GM Metal, een zinkrecyclagebedrijf in de buurt van Poitiers.

GIB daalde met 1,5% tot EUR 37,72. Woordvoerder Emmanuel de Brouwer bevestigde dat de holding, die zichzelf wil ontmantelen, ten vroegste in oktober een eerste liquidatiebonus uitkeert. Eerder zei GIB dat aandeelhouders nog voor juli een deel van de cash zouden krijgen. Omdat GIB er mee ophoudt, doet het ook de 62 zelfbedieningsrestaurants Lunch Garden van de hand. Restaurantgroep Carestel hoopt dat GIB nog deze maand over die verkoop een beslissing neemt en vindt zichzelf een van de grote kanshebbers om Lunch Garden te verwerven. Carestel won 0,7% tot EUR 6,75.

Op de brede markt bleef Docpharma een van de grote dalers. Na de opdoffer van 15,6% van dinsdag verloor het aandeel opnieuw 4,6% tot EUR 20,6. Het handelsvolume lag met 49.000 stuks 17 keer hoger dan normaal. In de ochtendhandel liep het verlies op een bepaald moment op tot 19%. Analist Paul van Eetvelt van Delta Lloyd Securities schrijft de val toe aan paniekreacties. Die hebben te maken met de stabilisering van de Belgische markt voor generische geneesmiddelen, maar ook met de relatief hoge koers van Docpharma.

Netwerkgroep Telindus kon het tij niet keren en verloor opnieuw 2,9% tot EUR 5,11. Analisten verlaagden deze week de vooruitzichten voor Telindus nadat het eind vorige week waarschuwde dat het dit jaar de omzet- en winstprognoses niet zal halen.

Op Nasdaq Europe verloor Option 7,8% tot USD 3,32. De Leuvense specialist in mobiele datacommunicatie haalde bij een private plaatsing USD 2 miljoen vers kapitaal op. Er werden 611.620 nieuwe aandelen verkocht aan Quest for Growth en Mercator Verzekeringen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud