Euronext Brussel: Bel20 verliest halve procent

(tijd-nieuwslijn) - Euronext Brussel opent met verlies. De Bel20 daalt na een kwartier handel met 0,5% tot 2.221,6 punten. In de index dalen 9 aandelen en stijgen er 11. Delhaize zakt met 6.8% tot EUR 36.16.

"De cijfers van Delhaize waren vrij teleurstellend, om niet te zeggen heel slecht", zei een handelaar vlak voor beurstijd. De warenhuisketen boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van EUR 46,5 miljoen, tegen EUR 46,8 miljoen een jaar eerder. Het cijfer ligt onder de verwachtingen van analisten, die gemiddeld op EUR 56 miljoen rekenden. Delhaize waarschuwde ook dat de netto courante winst voor goodwill per aandeel niet zal toenemen. Eerder mikte de groep nog op een winstgroei van 10 tot 12%.

De financiƫle aandelen gaan lager, al is de trend niet eenduidig. Dexia daalt met 2.2% tot EUR 12.76, Almanij zakt met 2% tot EUR 39.2 en Fortis verliest 0.1% tot EUR 17.01. Alleen KBC houdt stand met een winst van 0.5% tot EUR 37.9. Woensdagavond stuurde de Duitse verzekeraar Allianz een winstwaarschuwing uit. Ook de kwartaalcijfers van het Franse BNP Paribas en Deutsche Bank waren niet goed, zei een handelaar. De nettowinst van Deutsche Bank viel terug van EUR 834 miljoen naar EUR 204 miljoen. Bij BNP Paribas daalde de winst met 13%.

Omega Pharma, dat woensdag nog de mooie omzetcijfers in koerswinst kon omzetten, valt 1.7% terug tot EUR 43.25.

Donderdag is het verder nog uitkijken naar de Reuters Purchasing Managers Index voor de Europese Unie. Om 16 uur wordt in de VS de belangrijke ISM-index bekendgemaakt, die de activiteit meet in de Amerikaanse verwerkende nijverheid. De Europese Centrale Bank vergadert over het monetair beleid, maar de meeste economen verwachten geen wijziging van de rente.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud