Euronext Brussel: Bel20 wint 0,8%

(tijd-nieuwslijn) - Het Amerikaanse netwerkbedrijf Cisco is met zijn goede kwartaalresultaten de deus ex machina voor de beurzen. Na dagenlang pessimisme is er terug sprake van een beetje hoop. Net zoals de andere Europese beurzen wint de Bel20 na een uur handel 0,8% of 21,2 punten tot 2806 punten.

In Brussel wordt die winst wel wat naar boven verrekend door de opvallende prestatie van KBC dat 9,3% klimt tot EUR 40,9. KBC verloor dinsdag vlak voor het beursslot 8,9% nadat een uitzonderlijk groot verkoopsorder werd doorgegeven.

Verder staan er heel wat jaarvergaderingen op de agenda. In de Bel20 alleen al organiseren Barco, Bekaert en IBA het jaarlijks weerzien met de aandeelhouders. In afwachting gaat staaldraadtrekker Bekaert 2,7% hoger tot EUR 47, wint beeldbewerkingsgroep Barco 0,6% tot EUR 49,9 en zakt de producent van bestralingsapparatuur IBA 0,2% tot EUR 12,5.

Dinsdag hield Dexia een vergadering met de aandeelhouders. Daar bevestigde gedelegeerd bestuurder Pierre Richard dat de resultaten van Dexia voor de eerste drie maanden op schema zitten. Dexia legde een provisie van EUR 25 miljoen aan voor klachten van gedupeerde klanten. Dexia zakt 0,3% tot EUR 18,2.

Op de brede markt wint Mobistar 4,8% tot EUR 15. De telecomgroep heeft bevestigd dat de voorbije maanden tientallen mensen ontslagen werden en dat in het kader van een herstructureringsprogramma de komende maanden nog mensen zullen afvloeiien. Het lijstje algemene vergaderingen is indrukwekkend: Brantano, Carestel, Immobel, Miko, Mosane, Henex, Afrifina, Quick en Spector houden de algemene vergadering voor OLH- Hemelvaart.

De vastgoedbevak Wereldhave Belgium behaalde over het eerste kwartaal 2002 een nettoresultaat van EUR 4,9 miljoen, tegen EUR 5,3 miljoen in het eerste kwartaal van 2001. Wereldhave Belgium voorziet een lichte daling van de operationele winst per aandeel over heel 2002. Wereldhave Belgium blijft ongewijzigd op EUR 50,5.

SD

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud