Advertentie

Euronext Brussel: Bel20 zakt 0,34%

(tijd-nieuwslijn) - Op Euronext Brussel verliest de Bel20 na een half uur handel 0,34% tot 2.731,97 punten. De andere Europese beurzen gaan eveneens lager van start. Een en ander heeft te maken met de bomaanslag in Israel. Bovendien sloot Nasdaq dinsdag fors lager door ongerustheid over de evolutie van de bedrijfswinsten.

Binnen de Brusselse index gaan alle aandelen lager, met uitzondering van Dexia (EUR 16,81) en IBA (EUR 12,6) die onveranderd noteren. Volgens het Financieele Dagblad zoekt Dexia een buitenlandse partner voor de on-linebroker Alex.

Solvay verliest 0,59% tot EUR 74,7. De chemiegroep mag het Italiaanse Ausimont onder bepaalde voorwaarden overnemen van de Europese Commissie. Solvay is akkoord met die voorwaarden. "Op lange termijn is dit goed nieuws", meent een handelaar.

Staaldraad- en staalkoordtrekker Bekaert stopt met de productie en verkoop van draad voor voorgevormde nieten in Europa. Het aandeel verliest 1,12% tot EUR 45,68.

Barco, naast Agfa Gevaert een van de weinige technologie-aandelen in de Brusselse index, verliest 1,75% tot EUR 56. Agfa Gevaert houdt goed stand en verliest slechts 0,05% tot EUR 17,01.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud