Advertentie

Euronext Brussel: Bel20 zakt 1%

(tijd-nieuwslijn) - Euronext Brussel ging net als de andere Europese beurzen lager. Aanleiding hiertoe was de Duitse industriële productie, die in mei stevig is gedaald. Daarnaast werden de obligatieleningen van het Franse Alcatel gedegradeerd tot rommelobligaties.

De Bel20 verloor 25,16 punten of 1% tot 2.523,04 punten. De index telt slechts 6 stijgers tegen 13 dalers en een ongewijzigd aandeel.

Duitsland zorgde vanmorgen voor een tegenvallende portie macro-economisch nieuws. Niet alleen is de werkloosheidsgraad er in juni verder toegenomen (tot 9,8%), bovendien is de industriele productie er in mei met 1,3% gedaald. Dat wijst erop dat er van herstel voor de grootste Europese economie nog geen sprake is.

Vooral de financiele aandelen gingen lager. Dexia zakte 2% tot EUR 15. Het aandeel werd weer geplaagd door winstnemingen nadat het de voorbije weken in de baisse-markt goed stand hield. Fortis moest 1,6% lager tot EUR 21,46. KBC zakte 0,8% tot EUR 40,45. KBC maakte bekend dat het KBC Nederland herstructureert. De 4 retailkantoren worden gesloten en de dealingroom van Amsterdam wordt verhuisd naar Brussel.

D'Ieteren zakte 1,9% tot EUR 174. Na de dubbele winstwaarschuwing, van autoverhuurdochter Avis Europe en de distributietak D'Ieteren Auto, is het vertrouwen van de beleggers zwaar geschokt. Dexia verlaagde bovendien het advies van buy tot add.

Warenhuisketen Delhaize verloor 2,5% tot EUR 44,7. Delhaize heeft weer last van de dollar, nadat de euro boven de 0,99 dollar steeg.

UCB verloor 0,6% op EUR 37,26 na eerder een stuk lager te hebben gestaan. Schering-Plough mag in Japan het anti-allergiemiddel Claritin op de markt brengen, een concurrent van UCB's succesmiddel Zyrtec.

Foto-ontwikkelingsgroep Spector verloor 1,7% tot EUR 11,6. Spector bevestigde dat het mogelijks een meerwaardebelasting moet betalen op de overname van Photo Hall. Het is nog niet duidelijk of die wet er gaat komen.

Op Nasdaq Europe viel Vasco Data Security als een baksteen. De Belgisch-Amerikaanse netwerkbeveiliger stuurde dinsdagmorgen een omzet- en winstwaarschuwing voor het 2e kwartaal de wereld in. Vasco zal zijn eigen doelstellingen niet halen en lanceert een nieuw kostenbesparingsplan. Het aandeel kelderde 32% tot USD 1,25.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud