Euronext Brussel: Delhaize verliest 7,2%

(tijd-nieuwslijn) - Euronext Brussel opent met verlies. De Bel20 daalt na een uur handel met 0,1% tot 2.236,4 punten. In de index dalen 9 aandelen, blijft eentje onveranderd en stijgen er 10. Delhaize zakt met 7,2% tot EUR 35,99. Ondanks slecht nieuws in de financiele sector houden de Belgische banken goed stand.

"De cijfers van Delhaize waren vrij teleurstellend, om niet te zeggen heel slecht", zei een handelaar vlak voor beurstijd. De warenhuisketen boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van EUR 46,5 miljoen, tegen EUR 46,8 miljoen een jaar eerder. Het cijfer ligt onder de verwachtingen van analisten, die gemiddeld op EUR 56 miljoen rekenden. Delhaize waarschuwde ook dat de netto courante winst voor goodwill per aandeel niet zal toenemen. Eerder mikte de groep nog op een winstgroei van 10 tot 12%.

De financiele aandelen noteren vrijwel onveranderd. KBC verliest 0,02% tot EUR 37.69, Dexia daalt met 0.3% tot EUR 13.01 en Fortis wint 0.9% tot EUR 17.18. Nochtans stuurde de Duitse verzekeraar Allianz woensdagavond een winstwaarschuwing uit en verhoogden Deutsche Bank en BNP Paribas deze morgen hun voorzieningen voor moeilijk inbare leningen. "Zowiezo kan er niet veel de markt raken", zegt een handelaar. "Er zitten rampscenario's in de koersen verwerkt. Dus blijkbaar kunnen ze tegen dit soort nieuws."

Omega Pharma, dat woensdag nog de mooie omzetcijfers in koerswinst kon omzetten, stijgt 0.9% tot EUR 44.4. De sterkste stijger is warenhuisgroep Colruyt, met een winst van EUR 3,2% tot EUR 47,47. Chemiegroep UCB wint 2,5% tot EUR 36.09.

Op de continumarkt speelt Brederode 6,3% kwijt tot EUR 15,5. De Waalse investeringsmaatschappij leed in de eerste jaarhelft voor het eerst in haar bestaan verlies. Het nettoresultaat ging voor EUR 19,8 miljoen in het rood. Brederode zei dat de vooruitzichten voor 2002 onzeker blijven.

Netwerkintegrator Telindus verliest 1,5% tot EUR 5,2. Vrijdag publiceert het bedrijf kwartaalcijfers. Voor Mobistar is een eind gekomen aan de koerswinsten die het boekte na de publicatie van halfjaarresultaten. Het aandeel valt met 2,3% terug tot EUR 17,1.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud