Euronext Brussel: Dexia en Fortis duwen Bel20 nipt hoger

(tijd-nieuwslijn) - Net zoals elders in Europa gaat Euronext Brussel hoger in de middaghandel. In Europa komt dat door het beter dan verwachte ondernemersvertrouwen in Duitsland, de grootste lidstaat van de Europese Unie. In Brussel komt de kleine winst integraal op rekening van de financiële zwaargewichten Dexia en Fortis.

De Bel20 stijgt om 14 uur met 0,2% tot 2.716,5 punten. In de index dalen 12 aandelen, stijgen er 7 en blijft eentje onveranderd. Terwijl de Bel20-winst goed is voor 5,4 punten, zorgt Dexia voor een indexeffect van 6,6 punten, en Fortis voor 3 punten.

Dexia herstelt met 1,4% tot EUR 16,27 van de klappen van vrijdag. Het aandeel leed toen met een daling van 11,4% het grootste dagverlies ooit, nadat het teleurstellende kwartaalcijfers publiceerde. De meeste analisten verlaagden hun adviezen, koersdoelen of winstverwachtingen. Institutionele beleggers lieten het aandeel vallen omdat ze het niet langer beschouwen als een van de meest veilige financiele aandelen. Fortis wint 0,5% tot EUR 24,74. Woensdag publiceert de financiele groep haar kwartaalcijfers.

Biergroep Interbrew daalt verder met 0,4% tot EUR 30,98. Vrijdag zat het aandeel bij de sterkste dalers nadat bekend werd dat een Amerikaanse rechtbank Interbrew het verbod oplegde de activiteiten van Beck's in de VS onder te brengen bij Labatt. Het is niet de eerste keer dat Interbrew juridische problemen krijgt met zijn overnames.

UCB zakt 1,1% tot EUR 41,05. De farma- en chemiegroep dringt daarmee de ochtendverliezen wat terug. Een Franse rechter heeft UCB schuldig bevonden aan het veroorzaken van kanker bij twee vrouwen met het geneesmiddel Distilbene, beter bekend als DES.

Supermarktketen Delhaize daalt met 0,8% tot EUR 54,9. Het aandeel noteert maandag zonder dividend. De absolute daling met EUR 0,45 is kleiner dan het brutodividend van EUR 1,44.

Buiten de Bel20 noteert ook pvc-verwerker Deceuninck voor de eerste dag zonder het recht op het dividend voor 2002. Het aandeel daalt met 2,2% of EUR 0,49 tot EUR 21,31. Dat is meer dan het brutodividend van EUR 0,225 dat van de waarde afgaat.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud