Euronext Brussel eindigt 0,3% hoger

(tijd-nieuwslijn) - Op Euronext Brussel sloot de Bel20 de dag op 2.033,20 punten, een miniscule winst van 0,3%. Brussel kende in lijn met de Europese beurzen een kalme handelsdag, maar kon minder omvangrijke winsten optekenen dan de belangrijkste Europese indices. 'Typische komkommertijd', verklaarde een handelaar het gebrek aan nieuws en beweging in de markten. De hogere maar voorzichtige opening op Wall Street veroorzaakte weinig rimpelingen op Euronext Brussel. Het is wachten op het rentebesluit van de Federal Reserve dinsdag en nieuwe macro-economische data in de loop van de week.

In de Bel20 stegen 13 aandelen en daalden er 7. Fortis zorgde voor het grootste indexeffect. Het aandeel daalde 0,1% tot EUR 15,49. Dexia ging 0,3% hoger tot EUR 11,87. KBC steeg 0,4% tot EUR 35,90. Op de Europese beurzen gingen de financiele aandelen hoger nadat analisten bij Goldman Sachs het advies voor Deutsche Bank verhoogden.

De stijging van oliemaatschappij Total had een positieve impact op GBL. De holdingmaatschappij heeft een belang van 3,4% in Total. GBL was de tweede sterkste procentuele stijger binnen de Bel20-index, met een toename van 1,4% tot EUR 40,54. 'Total zet de mooie koersbeweging door na de positieve cijfers van vorige week', zegt een handelaar. De olie-aandelen speelden een voortrekkersrol in de winsten op de Europese beurzen.

Interbrew werd druk verhandeld op Euronext Brussel met een volume van ruim 415.000 stuks. De biergroep opende met 2% winst, maar eindigde 0,2% lager op EUR 20,37. Interbrew mag van een Amerikaans Hof van Beroep de Amerikaanse activiteiten van Beck's niet integreren met Labatt USA omdat Femsa, Interbrews partner in Labatt, zich daartegen verzet. Interbrew verliest volgens analisten EUR 7 tot 8 miljoen aan schaalvoordelen, maar had zich al voorbereid op de uitspraak en de distributie van Beck's zelfstandig uitgebouwd. Voordeel is dat de groep de winst van Beck's niet moet delen met Femsa.

Op de brede markt klom IBA 12% tot EUR 4,10. Het aandeel steeg voor de derde beursdag op rij. IBA haalde een volume van net geen 60.000 stuks. Het gemiddelde volume bedraagt iets minder dan 20.000 stuks. Donderdag steeg het aandeel met 2,3% en vrijdag met 3,7%. ING Financial Markets ziet geruchten over de verkoop van activa als mogelijke verklaring voor de koersstijging van het technologiebedrijf IBA.

(c) tijd-nieuwslijn (tel: +32 3 2860372; fax: +32 3 2860370)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud