Euronext Brussel eindigt met verlies

(tijd-nieuwslijn) - De Bel20 leed woensdag een verlies van 1,1% tot 2.008,14 punten. Ook elders in Europa zorgden negatief macronieuws en slechte kwartaalcijfers van Bayer voor pessimisme. Op de brede markt won Option opnieuw 12,5%.

Dat Wall Street lager opende en nadien bleef kwakkelen, hielp niet echt om de sfeer te verbeteren. In de ochtendhandel bleek al dat de Duitse werkloosheid in juli onverwacht gestegen is. Tegen de verwachtingen in herstelde het Franse consumentenvertrouwen niet in juli. Voor Belgische bedrijven, die voor een wezenlijk deel van hun export van buurlanden afhangen, is dat slecht nieuws.

In de Bel20 daalden 16 aandelen en stegen er drie. Eentje bleef onveranderd. De financiele aandelen drukten het sterkst op de index. Fortis ging 2,5% lager tot EUR 15,5 en Dexia daalde met 1% tot EUR 11,73. KBC beperkte het verlies tot 0,5% op EUR 35,42.

Van een negatieve reactie in de chemie- en farmasector op de slechte cijfers van Bayer was geen sprake. UCB steeg met 0,5% tot EUR 22,99 en Tessenderlo bleef onveranderd op EUR 27,26. Solvay ging 1,3% lager tot EUR 59,1.

Colruyt verloor 0,3% tot EUR 62,25. Directeur generaal Luc Rogge zei dat dankzij het warme zomerweer de omzet in juli een drietal procent boven het budget lag. Sectorgenoot Delhaize, die geen uitspraak kon doen over de zomerverkopen, daalde met 0,4% tot EUR 33,58.

Telecomoperator Mobistar verloor 2,8% tot EUR 38,80 door winstnemingen. Het aandeel klokte dinsdag af op EUR 39,9, het hoogste peil in drie jaar.

Op de brede markt was Option International ook op zijn tweede dag op Euronext Brussel de sterkste stijger van de continumarkt. Het aandeel won in een drukke handel 12,5% tot EUR 6,75. Dinsdag, toen het aandeel zijn entree maakte op Euronext, sprong Option een kleine 50% hoger. De maker van mobiele modems maakte dinsdag puike kwaraalcijfers bekend.

Chipmaker Melexis, die ook dinsdag kwartaalresultaten bekend maakte, won 0,4% tot EUR 7,88. De groep haalde in het tweede kwartaal een beter dan verwachte nettowinst van EUR 6,336 miljoen, tegen EUR 5,546 miljoen een jaar eerder. Melexis keert een dividend van EUR 0,5 per aandeel uit, evenveel als vorig jaar, en herhaalde zijn vooruitzichten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud