Euronext Brussel eindigt onveranderd

(tijd-nieuwslijn) - Terwijl de Europese beurzen en Wall Street winst boekten, eindigde op Euronext Brussel de Bel20 onveranderd. De index ging 0,02% hoger tot 1.930,6 punten. Delhaize viel ten prooi aan winstnemingen, na zijn sterke klim van de voorbije weken. Innogenetics en Barco reageerden slecht op de publicatie van hun kwartaalcijfers. Immobel spon voor de tweede dag op rij garen van zijn geplande kapitaalvermindering.

In de Bel20 stegen 6 aandelen en daalden er 14. Delhaize was de grootste daler met een verlies van 4,3% tot EUR 26,5. Het aandeel bereikte woensdag het hoogste peil in acht maanden. Beleggers stelden hun winst, sinds april 63%, veilig.

Barco verloor 2,1% tot EUR 51,15 na de publicatie van de kwartaalcijfers. Analisten vonden dat de Kortrijkse groep in de eerste drie maanden goed presteerde, maar vinden de vooruitzichten voor het tweede kwartaal ontgoochelend. Bank Degroof, KBC Securities en Puilaetco verlaagden hun advies. Goldman Sachs, Fortis Bank en Dexia Securities verlaagden hun winstvooruitzichten.

Bekaert ging 0,7% lager tot EUR 41,5. De staalverwerker trad terug uit probleemdochter Unisolar, die zonnecellen maakt. De partner EDC betaalt aan Bekaert USD 6 miljoen en neemt de USD 25 miljoen schuldgaranties over. Bekaert had het belang al helemaal afgeschreven.

Omega Pharma, dat na beurstijd zijn kwartaalcijfers publiceerde, eindigde onveranderd. Het aandeel ging 0,04% hoger tot EUR 22,39.

Op de brede markt steeg Immobel met 7,4% tot EUR 37,60. Woensdag won het aandeel al 6,1% nadat het bedrijf een tweede kapitaalvermindering voor dit jaar aankondigde. De vastgoedgroep wil EUR 40,5 miljoen of EUR 9,86 per aandeel uitkeren aan de aandeelhouders.

Mitiska boekte een winst van 16,1% tot EUR 2,45. Het aandeel noteert daarmee op het hoogste niveau sinds begin dit jaar.

Innogenetics verloor 4% tot EUR 9,6. Na Delhaize was het aandeel de grootste daler. Het biotechnologiebedrijf diepte over het eerste kwartaal het verlies uit tot EUR 4,35 miljoen tegenover EUR 2,66 miljoen het jaar ervoor. Het bedrijf acht de kans mogelijk dat er in het vierde kwartaal van 2003 een operationele break-even komt.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud