Euronext Brussel gesloten voor Goede Vrijdag

Vandaag blijft Euronext Brussel gesloten ter gelegenheid van Goede Vrijdag. Ook maandag, Paasmaandag, is er eveneens geen beurshandel in Brussel. Vanaf dinsdag is de handelsvloer opnieuw geopend. Hieronder vindt u het slotstuk van donderdag.

Brussel (TIJD-NIEUWSLIJN) Op Euronext Brussel nam de Bel20 na het slotrecord van woensdag een adempauze. De handel was opvallend rustig. 'We gaan een verlengd weekend in. Dan is het normaal dat beleggers geen posities meer innemen. Reden? Onzekerheid, economisch en geopolitiek. Op 4 dagen kan er meer gebeuren dan op 2 dagen', verklaart een handelaar.

De Bel20 ging 0,1 procent lager tot 4.553,63 punten. De index telde 10 stijgers, 8 dalers en GBL bewoog niet.

Omega Pharma heeft een nieuwe prooi beet. Het neemt het Franse farmabedrijf Persee Médica over voor 20,2 miljoen euro in cash. Persee heeft een omzet van 12 miljoen euro. De specialist in voorschriftvrije geneesmiddelen en verzorgingsproducten verhoogde voor dit jaar zijn omzetprognose met 10 miljoen euro tot 1,13 a 1,15 miljard euro. Over de rentabiliteit van Persee is er geen informatie. Het aandeel won 0,3 procent tot 59 euro.

Belgacom zakte 1 procent tot 34,26 euro. Belgacom lanceert zijn eerste productenbundels. Klanten kunnen nu een abonnement nemen, dat internet, digitale televisie en mobiele telefonie combineert. Dat biedt de klant aanzienlijke besparingen in vergelijking met afzonderlijke abonnementen. Belgacom zet de achtervolging in op zijn opponent Telenet.

De privak Quest for Growth (QfG) start op 30 april met een nieuwe kapitaalverhoging. Bestaande aandeelhouders kunnen inschrijven aan 8,5 euro per aandeel. Quest for Growth hoopt met deze operatie maximaal 19,8 miljoen euro op te halen. De verwatering voor aandeelhouders die niet inschrijven bedraagt zo'n 4 procent. Uit de laatste publicatie van de portefeuille blijkt dat QfG aandelen van Artwork Systems heeft bijgekocht en aandelen-UCB heeft van de hand gedaan. Het aandeel zakte 0,2 procent tot 9,85 euro.

Zetes kreeg de BioDev II-contracten toegewezen voor Duitsland en België, twee EU-lidstaten die deelnemen aan dit project. BioDev II is een experiment betreffende de ontwikkeling van biometrische registratieoplossingen op maat voor elk van de acht betrokken EU-lidstaten en de integratie ervan in de bestaande nationale visumverwerkingssystemen. Zetes levert de nodige hardware, software en technische ondersteuning. 'Een geringe impact op dit moment maar het betekent wel dat Zetes een grote, nog maagdelijke markt betreedt', aldus een analist. Het aandeel verloor 0,5 procent tot 24,47 euro.

Systemat steeg 1,1 procent tot 6,69 euro. Systemat gaat zijn kapitaal met ruim 1 miljoen euro verminderen. Dat komt neer op 0,15 euro per aandeel. Het doel van die operatie is de aandeelhouders, die vijf jaar op rij geen dividend ontvingen, te belonen voor hun trouw en geduld.

Tessenderlo ligt al enige tijd goed in de markt. Het aandeel won deze week al 10 procent. Het is geen geheim dat het bedrijf de komende maanden een strategische update geeft. Analisten wijzen erop dat het bedrijf mogelijk een afdeling verkoopt.

Ook Zenitel lijkt herontdekt. Sinds de publicatie van zijn jaarcijfers steeg het aandeel al 13 procent. Donderdag steeg het aandeel 4 procent tot 3,90 euro en was daarmee de grootste stijger.

Jan De Schamphelaere

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud