Euronext Brussel: licht lagere opening

(tijd-nieuwslijn) - Op Euronext Brussel gaat de Bel20 lichtjes lager van start op 2.728,68 punten (-0,01%). Ondanks het lagere slot van Wall Street blijft het verlies beperkt. De achteruitgang in de technologiesector in de VS heeft tot nu toe vrijwel geen invloed op de Belgische beurs. De situatie in het Midden-Oosten en de ermee gepaard gaande stijging van de olieaandelen evenmin.

Analisten hadden een lagere opening voorspeld. "Ik verwacht vooral een negatieve prestatie van de chemie-aandelen binnen de Bel20", zei een handelaar aan Tijd-nieuwslijn. "De chemiesector lijdt het meest onder de stijging van de olieprijzen, die hoger gaan als gevolg van de oplopende spanningen in het Midden-Oosten."

De handelaar verwacht tevens een beperkt effect van het annalistenrapport van Goldman Sachs over de achteruitgang van de Amerikaanse technologiesector. "De Bel20 bevat heel weinig aandelen uit de technologiesector." Het enige technologieaandeel uit de Bel20 Barco voegde zelfs 1,3% toe aan zijn koers en noteerde EUR 54,20.

"De financiele aandelen zullen niet verder dalen, ik voorspel eerder een herstel in die sector", zei hij nog. Dexia wint 0,3% tot EUR 17,23. Ook KBC gaat 0,3% vooruit tot EUR 37,80. Fortis gaat onveranderd van start en noteert EUR 25,18.

De marktspelers nemen hun winsten na de stijging van Interbrew dinsdag. Het aandeel steeg na de aangekondigde joint Venture met een Chinese bierbrouwer. Interbrew daalt 0,8% tot EUR 31,85.

D'Ieteren is de grootste daler en verliest 2,2% tot EUR 197,60. Ook hier is sprake van winstnemingen. Het aandeel profiteerde recent van de sterke prestaties die autoverhuurdochter Avis Europe laat optekenen op de Londense beurs.

03/286.05.77

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud