Euronext Brussel: Real Software schittert op brede markt

(tijd-nieuwslijn) - Euronext Brussel is op Hemelvaartsdag maar moeilijk op dreef. Bij de opening verscheen nog een kleine winst op de koerstabellen, maar die is inmiddels nagenoeg volledig weggesmolten. Om 14.00 uur noteert de Bel20-index nagenoeg onveranderd op 2.840,52 punten. Buiten de Bel20-index scheert Real Software hoge toppen.

De forse winstcijfers die Wall Street woensdag liet zien, lijken helemaal aan de Europese beurzen voorbij te gaan. Dit hoeft echter niet te verbazen. De activiteit op de aandelenmarkten blijft immers op een laag pitje omdat de meeste beleggers van een vrije dag genieten. Velen sloten trouwens woensdag al de week af en vetrokken naar hun vakantiebestemming voor een extra lang weekend.

De Bel20-index telt 11 stijgers en 7 dalers. Twee aandelen noteren momenteel onveranderd.

De financiele aandelen houden de Brusselse aandelenkorf uit de rode cijfers. Fortis tekent met een klim van 0,3% tot EUR 24,55 voor de grootste indexbijdrage. Frère-holding GBL is met een winst van 1,1% tot EUR 61,70 verdienstelijk tweede.

Buiten de financiele sector noteert Bekaert op een winst van 1,4% tot EUR 47,90. De West-Vlaamse blue-chip werd woensdagavond op een accumulate-advies getrakteerd door Bank Degroof. Analist Bernard Hanssens was tevreden met de positieve geluiden die woensdagmorgen op de jaarvergadering te horen waren.

Nog in West-Vlaanderen was het verzamelen geblazen voor de aandeelhouders van Barco (+1,6% tot EUR 50,80 ). De groep liet weten over het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd te hebben van EUR 152 miljoen, tegen EUR 157 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. De bedrijfswinst bedroeg EUR 9,7 miljoen, terwijl Barco vorig jaar nog een winst van EUR 14,8 miljoen haalde.

Op de brede markt kwam Real Software sterk uit de startblokken. De Kontichse softwaregroep trekt voor het volledige jaar 2002 de winstverwachting op. De groep hoopt nu een netto courante winst van EUR 3,5 miljoen te halen in plaats van EUR 1 miljoen. In het eerste kwartaal van 2002 behaalde Real Software een courante nettowinst van EUR 845.055. De groep wordt beloond met een koerswinst van 10,6% tot EUR 4,49. Er werden al bijna 30.000 stukken verhandeld.

Activiteit is er ook in Deceuninck dat 1,9% duurder wordt tot EUR 21,61 en in Arcelor dat met 0,6% verdappert tot EUR 15. Volgens de Financial Times wil de staalgroep een belang in nemen in de Amerikaanse sectorgenoot Betlehem Steel.

Bij de schaarse dalers is onder meer Kinepolis terug te vinden met een verlies van 1,8% tot EUR 16,70.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud