Euronext Brussel sluit af met verlies

(tijd-nieuwslijn) - Donderdag was een matte beursdag. Duidelijk richtinggevend nieuws was er niet. Ook uit Irak was er weinig nieuws, behalve dat er in het noorden nog schermutselingen zijn.

De discussie wie nu de macht moet nemen in Irak is helemaal nog niet uitgeklaard. Uit de macrocijfers was ook niet meteen veel richting te halen. Een aantal economische instituten, zoals Eurostat, verlagen hun groeiverwachtingen. Daarentegen daalden de wekelijkse werkloosheidsaanvragen in de VS vorige week met 38.000 tot 405.000.

De Bel20 verloor 1,2% of 21,96 punten tot 1.804,87 punten. 5 aandelen stegen, 15 aandelen verloren terrein. Een handelaar merkte op dat er in Brussel weinig of geen koersbeinvloedend nieuws te rapen viel. De financiele aandelen bewogen tijdens de dag weinig maar stapelden tegen het einde van de handelsdag de verliezen op. Fortis verloor 3,25% tot EUR 14,26, KBC 1,1% tot EUR 30,66 en Dexia 1,75% tot EUR 9,52. KBC maakte bekend dat het zijn Kroatische plannen opbergt. KBC had aanhoudende problemen voor het verkrijgen van de nodige licenties om 50% te verwerven in Kvarner Banka.

De West-Vlaamse staalverwerker en engineeringgroep Bekaert had in het eerste kwartaal een goed gevuld orderboekje, zo vernam Tijd-Nieuwslijn bij de groep. Alleen de afdeling staaldraad hinkte wat achter. In die afdeling lopen de orders minder goed binnen dan in het laatste kwartaal van 2002. In de andere afdelingen - fencing, staalkoord en BAM- lopen de bestellingen naar wens. Bekaert verloor 0,1% tot EUR 36,99.

De supermarktketen Delhaize heeft de prijzen van 2.000 producten aangepast. De aanpassingen werden de afgelopen dagen doorgevoerd. Ook Carrefour pakte de afgelopen dagen uit met prijsverlagingen, maar dan alleen voor de huismerken. Colruyt zegt nog niets te merken van een echte prijzenslag. Colruyt zag alvast in het eerste kwartaal van 2003 zijn marktaandeel vergroten tot 16,53%. Vorig jaar had de groep een marktaandeel van 16,47%. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het onderzoeksbureau Nielsen. Colruyt won 2% tot EUR 57,1. Delhaize deed het met 1,25% minder tot EUR 17,27.

SD

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud