Euronext Brussel sluit af met winst

Antwerpen (tijd-nieuwslijn) - Op Euronext Brussel eindigde de Bel20 na een kalme dag 1,3% hoger op 1.840,46 punten. De index spon garen van de hogere opening op Wall Street, waar de cijfers van Citigroup goed ontvangen werden.

Veel handelaren waren op paasvakantie en dat was te merken aan de volumes. Er werd voor EUR 103 miljoen aandelen verhandeld. Dat is op zich niet zo veel minder dan op een gewone handelsdag, maar Fortis en Electrabel waren samen al goed voor EUR 44 miljoen.

In de Bel20 daalden vijf aandelen en stegen er vijftien. De financiele aandelen deden het goed. Fortis won 3,7% tot EUR 15,3, KBC ging 2,9% hoger tot EUR 31,76 en Dexia won 0,6% tot EUR 9,59. Vanaf maandag opereerde Dexia-dochter Kempen & Co opnieuw zelfstandig. Dexia besliste daartoe omdat Kempen met de legiolease-affaire het imago van de moedergroep heeft besmeurd. De stichtingen Leaseverlies, Eegalease en de Consumentenbond besloten maandag niet langer de afsplitsing te bestrijden.

Solvay won 2,9% tot EUR 63,30. De Europese Commissie is op 25 maart bij Solvay binnengevallen. Ze onderzoekt mogelijke prijsafspraken bij een viertal chemiebedrijven. In de VS zal de volksgezondheidsorganisatie FDA Solvays hormoonsubstitutiemedicijn Estratest verbieden als de bewijzen dat het medicijn efficient werkt niet voldoende zijn.

Interbrew verloor 1% tot EUR 20,55. De biergroep zei op een persreis in Bremen dat de Duitse biermarkt dit jaar met 5% zal krimpen. "Dit betekent echter niet dat de Interbrew-verkoop met 5% zal dalen", zei David Shaw, hoofd van de afdeling marktonderzoek van Interbrews Duitse dochter Beck.

Delhaize verloor 0,6% tot EUR 17,70. De supermarktketen zal tijdens de algemene vergadering van 22 mei Georges Jacobs voorstellen als onafhankelijk bestuurder binnen de raad van bestuur. Jacobs is voorzitter van het directiecomite van de Belgische chemie- en farmagroep UCB. UCB won 0,9% tot EUR 24,47.

Cofinimmo verloor 0,1% tot EUR 106,5. ING Financial Markets verlaagde de winstvooruitzichten voor de vastgoedbevak.

Op de brede markt ging Solvus voor de derde dag op rij mooi hoger. Het aandeel won 7,6% tot EUR 5,4. Analiste Nathalie Sierens van KBC Securities verhoogde vrijdag haar advies voor de uitzendgroep van reduce naar accumulate. Sierens verwijst naar de aantrekkelijke waardering van het aandeel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud