Euronext Brussel sluit met winst

(tijd-nieuwslijn) - Op Euronext Brussel herstelde de Bel20 licht van de klap van maandag. Toen werd de beurs getroffen door winstnemingen en de zwakke dollar. Dinsdag bleef de euro stabiel en was er weinig nieuws dat de markten in een bepaalde richting kon duwen.

Er was wel positief bedrijfsnieuws van ABN Amro en Deutsche Telekom. De Bel20 werd wel wat naar beneden getrokken door de dividenduitkering van Electrabel. De Bel20 won 0,9% tot 1.908,82 punten.

Binnen de Bel20-index stonden 17 stijgers tegenover 2 dalers en een ongewijzigd aandeel. Electrabel was met EUR 6,5 of 2,85% tot EUR 220,9 de grootste daler. Technisch gezien noteren de aandelen van de energiegroep echter op winst omdat dinsdag aan de aandeelhouders een dividend van EUR 14,47 bruto werd uitbetaald.

Enkele dollargevoelige aandelen zoals Agfa-Gevaert en Bekaert herstelden van de klap van maandag, nu de dollar zich min of meer stabiliseerde. Bekaert klom 4,6% tot EUR 41,89 en Agfa-Gevaert 4,2% tot EUR 18,25. Ook Dexia deed het goed en won 2,5% tot EUR 10,96. Dexia zakte maandag meer dan 6%. Woensdag publiceert de bank de eerstekwartaalcijfers. Nog belangrijker is dat het de cijfers publiceert van het Dexia Aanbod. De holding GBL steeg met 3,3% tot EUR 37,5, in lijn met de winst van Suez in Parijs.

UCB won 2,6% tot EUR 27,2. De eerste interimresultaten van een lopende fase IV-studie van het anti-epilepticum Keppra geven gunstige resultaten over de efficientie van het medicijn. De interimresultaten van de studie werden vorige vrijdag en zaterdag voorgesteld op een congres, dat UCB organiseerde in Parijs voor een 700-tal specialisten.

Op de brede markt was de grootste stijger VPK Packaging met 6,3% tot EUR 24,98. In een interview met Tijd-Nieuwslijn zei gedelegeerd bestuurder Pierre Macharis dat VPK in 2006 een grote overname wil doen om de Europese aanwezigheid te verhogen. De groep wil dit jaar ook een even hoge courante nettowinst boeken als het jaar ervoor.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud