Advertentie

Euronext Brussel sluit tweede dag op rij positief

(tijd-nieuwslijn) - De Bel20 kon voor de tweede dag op rij bij de slotbel winst neerzetten. De index won 1,7% tot 2.311,40 punten. Volgens handelaren waren er koopjesjagers aan het werk. Analisten wijzen er al een hele tijd op dat veel aandelen zeer goedkoop staan.

Van de 20 aandelen in de Bel20 gingen er 15 hoger, vijf aandelen slikten verlies. "Het herstel is te danken aan koopjesjagers. Ze hebben gelijk, want veel aandelen staan extreem laag gewaardeerd", zei een handelaar. "We zien duidelijk dat beleggers het nieuws uitpikken volgens hun stemming. Donderdag is de stemming goed en focust men op het positieve nieuws."

Fortis zette net als dinsdag en woensdag een flinke winst neer. Het aandeel steeg met 3,65% tot EUR 18,70. Door de recente koersvallen behoort Fortis volgens analisten tot de favorieten voor het najaar. Dexia won 1,9% tot EUR 13,61 en KBC 1,5% tot EUR 37,33.

Almanij steeg met 1,7% tot EUR 37,58. Kredietbank Luxemburg, een dochter van Almanij, onderhandelt over een overname van de Italiaanse fondsbeheerder Banca Leonardo. Dat schrijft de Italiaanse zakenkrant MF. Almanij-woordvoerder Philippe Verly wilde geen commentaar geven. Hij wees er enkel op dat KBLux-topman Etienne Verwilghen vorige week zei dat KBLux in Italie dicht bij een nieuwe overname staat.

Sterkste stijger in de index was IBA, dat bij zeer laag volume 5,4% won. Andere hoogvlieger was Delhaize, dat 4,4% steeg tot EUR 42,80. "Het aandeel is de laatste tijd werkelijk afgeslacht en staat ondergewaardeerd ten opzichte van zijn concurrenten. Dan komen er al snel koopjesjagers opdagen", was op de beursvloer te horen. Colruyt volgde met 4% winst tot EUR 47,34.

Grootste daler in de Bel20 was Solvay. Het aandeel verloor 1,7% tot EUR 70,60. De American Medical Association publiceerde een studie die wijst op een verhoogd risico van kanker bij langdurige hormonentherapieen. Solvay-woordvoerder Martial Tardy zei aan Tijd-Nieuwslijn dat de HRT-producten, waarover de studie gaat, minder dan 1% uitmaken van de totale omzet van de farmacie-afdeling van Solvay.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud