Euronext Brussel: Umicore bengelt onderaan

Rond 12u40 staat de Bel20-index 0,2 procent lager op 4.399,91 punten. Sterkste daler binnen de Brusselse beurskorf is Umicore. De materiaaltechnologiegroep herhaalde voor beurstijd in een trading update de verwachting om dit boekjaar af te sluiten met een recurrente bedrijfswinst tussen de 345 en 365 miljoen euro. Umicore gaf verder nog mee dat de inkomsten tussen juli en september met 9 procent waren gegroeid in vergelijking met vorig jaar.

(tijd) - Rekening houdend met het recente herstel van Umicores sectorgenoten trok beurshuis Bank Degroof zijn koersdoel voor Umicore op tot 192 euro, maar ook dit kon beleggers niet overtuigen. Het aandeel krijgt een tik van 2,8 procent op 177,50 euro. Umicore ziet daarmee de winst van ruim 3,5 procent die het gisteren boekte in rook opgaan. 'Beleggers hoopten er de voorbije dagen op dat Umicore zijn jaarverwachting voor de winst uit voortgezette activiteiten zou optrekken', aldus Arnoud Goossens van ING.

Supermarktketen Delhaize is de op een na grootste daler met een verlies van 1,7 procent op 64,87 euro. ING WB heeft het koersdoel voor het aandeel verlaagd van 89 tot 82 euro. Delhaize maakt op 9 november zijn cijfers voor het derde kwartaal bekend.

Sterkste stijger binnen de Brusselse beurskorf is Cofinimmo. De vastgoedbevak springt 2,4 procent hoger op 131,89 euro nadat ING WB zijn koersdoel voor het aandeel heeft verhoogd van 137 naar 143 euro. Het beurshuis is positief over het feit dat Cofinimmo de impact van de tragere groei op de Brusselse kantorenmarkt wil counteren met expansie naar nieuwe gebieden.

Het groter dan verwachte kwartaalverlies van de Zwitserse bankgroep UBS heeft een beperkte impact op de Belgische financiële waarden. Fortis verliest 0,8 procent op 21,83 euro. KBC boekt echter een winst van 1,2 procent tot 95,1 euro en Dexia staat 1,9 procent hoger op 21,61 euro.

Chemie- en farmagroep Solvay wint intussen 2 procent op 104,5 euro. Solvay liet gisteren weten dat het zijn fluorchemie-activiteiten herstructureert. Het bedrijf wil de productie van koelgassen beperken en zich meer toeleggen op producten met toegevoegde waarde. Solvay ziet zich hiertoe genoodzaakt door de concurrentie van Aziatische lageloonlanden op de markt van koelgassen. In de Italiaanse, Duitse en Spaanse vestigingen sneuvelen ongeveer 250 jobs.

Op de brede markt zet elektronicagroep IPTE zijn koersval verder. Het aandeel staat nu 2,8 procent lager op 8,75 euro. Een concrete aanleiding voor de plotse daling is er niet. Op een week tijd is het aandeel al met ruim 12 procent in waarde afgenomen.

Nyrstar, de zinkproducent die gisteren nog in mineur aan zijn beurscarrière is begonnen, gaat vandaag 1,3 procent hoger op 19,45 euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud