Europa en Wall Street sluiten met winst

Foto Bloomberg

De Europese beurzen zijn erin geslaagd om een superweek met winst af te sluiten. Een lagere start van Wall Street leek even roet in het eten te gooien, maar de optimistische boodschappen van eerder deze week zinderden lang genoeg na. Brussel moest de duimen leggen, vooral door stevig verlies voor Dexia. In New York verschenen ook weer winstcijfers op de borden, voor de vierde dag op rij. De S&P500 kende zo zijn beste week sinds november.

(tijd) - In Europa ging de Stoxx50 de dag uit met een winst van 0,9 procent tot 1.731,25 punten. De EuroStoxx50 won 0,4 procent tot 1.969,52 punten. Bij de nationale beurzen zorgde Frankfurt voor een valse noot door 0,1 procent lager te sluiten.

Op Euronext Brussel kon de Bel20 de opgaande lijn niet volgen. De index eindigde 0,6 procent lager als gevolg van winstnemingen, maar ook door Dexia. De Frans-Belgische groep sloot 14,3 procent lager. Europees commissaris voor de Mededinging Neelie Kroes liet in een communiqué weten dat Europa een grondiger onderzoek wil van de herstructureringsplannen die Dexia had aangekondigd in november vorig jaar. De Commissie wil meer bewijzen zien dat de plannen die nu op tafel liggen, voldoende zijn om de levensvatbaarheid van de groep op langere termijn te herstellen.

Wall Street kende een rode start, onder meer door winstnemingen, maar halverwege de sessie waren de indices uit het rood gekropen. De Dow Jones sloot uiteindelijk 0,75 procent hoger op 7.223,98 punten. De brede S&P500 steeg 0,8 procent tot 756,55 punten en de Nasdaq 0,4 procent tot 1.431,50 punten. Farmawaarden presteerden sterk, terwijl petroleumaandelen onder druk stonden.
 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud