Europese beurzen flink lager na reeks tegenvallende resultaten

foto bloomberg ©BLOOMBERG NEWS

De Europese beurzen tonen kort voor de middag overtuigende verliescijfers. Onder meer EDF, Diageo en Renault maakten vanmorgen tegenvallende resultaten bekend. Bovendien vrezen de beleggers dat het Amerikaanse herstelplan zal falen om de globale economie terug aan te zwengelen. Eerder op de dag kleurden de Aziatische beurzen al diep rood.

(tijd) - De DJ EuroStoxx50 zakt 1,7 procent en de DJ Stoxx50 laat liggen 1,5 procent. De indexverliezen op de nationale markten schommelen tussen 1,1 procent in Londen en 2,4 procent in Amsterdam.

De Franse nutsgroep Electricité de France (EDF) zag de nettowinst in 2008 dalen tot 3,4 miljard euro door tariefregulering en een lagere industriële vraag. Het EDF-aandeel krijgt een tik van 9,4 procent.

De sterkedrankengroep Diageo verwacht dat het bedrijfsresultaat dit jaar met 4 tot 6 procent zal stijgen. Dat is minder dan de eerdere prognose van 9 procent groei. Beleggers sturen het aandeel 5 procent lager.

Autobouwer Renault zag in 2008 de nettowinst met 78 procent dalen dalen als gevolg van de ineenstorting van de vraag naar auto's in de tweede helft van 2008. Het Franse bedrijf zet 9.000 mensen aan de deur. Het aandeel trekt 5,7 procent aan tot 17,17 euro. Land- en sectorgenoot Peugeot wint 2,2 procent. Het Duitse Volkswagen laat 4,2 procent liggen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud