Europese beurzen sluiten hoger bij lage activiteit

©MAXPPP

De Europese beurzen bleven op winst tijdens de laatste uren van de middaghandel. Vandaag stond de beursactiviteit op een laag pitje. Op de Euronext-beurzen luidde de slotbel reeds om 14 uur, in Londen konden handelaars nog een half uurtje vroeger naar huis. De meeste andere Europese beurzen, inclusief Frankfurt en Zurich, waren maandag dicht.

tijd) - De Londense Footsie sloot met een winst van 0,7 procent op 6.479,3 punten. Ook de Parijse CAC40 en de Amsterdamse beurs gingen hoger. De Euronext 100 won 0,3 procent tot 996,29 punten.

Bij de stijgers vonden we grondstofaandelen zoals BHP Billiton terug. BHP Billiton veerde 2,5 procent op tot 1.578 pence nadat de Britse beurswaakhond de groep een deadline oplegde. BHP krijgt tot 6 februari om meer duidelijkheid te verschaffen omtrent het bod voor Rio Tinto. Komt het niet met bijkomende informatie, dan moet de groep zich 6 maanden van het dossier weghouden.

Het Franse Cap Gemini sloot 10,5 procent hoger op 45 euro. Volgens de Indiase krant Hindustan Times zou de Indiase softwaregroep Wipro een bod voorbereiden op Cap Gemini. Wipro zou tot 48 euro per aandeel willen bieden. De groep onthoudt zich van commentaar.

In Londen viel Carpetright met 5,7 procent terug tot 829,5 pence, het laagste peil in vier jaar. Vrijdag ging er al 17,6 procent van de koers af. Voorzitter Phlip Harris ziet af van zijn plannen om samen met een aantal andere managers de vloerbekledingsspecialist over te nemen voor 630 miljoen pond. Carpetright telt in ons land 28 winkels.


Dieter Snoeck
dieter.snoeck@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud