Financials fors hoger op Wall Street

©EPA

De Dow Jones sloot onveranderd. Meest opvallende stijger was AIG (+10,6%). Het aandeel is aan een opvallende remonte bezig. Het ging op amper 5 dagen 50 procent de hoogte in.

(tijd) - Beleggers speculeren dat de ergste problemen bij de verzekeraar achter de rug zijn en dat AIG in staat zal zijn om de Amerikaanse overheid terug te betalen. AIG verkocht onlangs twee grote divisies voor in totaal 51 miljard dollar. 'En er zitten nog desinvesteringen aan te komen', luiden de geruchten.

Citigroup (+3,7%) is volgens het persbureau Bloomberg ook divisies aan het afstoten in ruil voor cash. Er zouden onderhandelingen lopen om de vastgoeddivisie, City Property Investors, te verkopen aan een Amerikaanse investeringsfonds.

Ook de aandelen van kleinere banken waren erg in trek. Zions Bancorp, Regions Financial en SunTrust Banks gingen 2 tot 6 procent omhoog. Dat heeft alles te maken met geruchten over fusies en overnames. Barclays overweegt een grote overname te doen in de Verenigde Staten. De bank heeft vooral haar zinnen gezet op een retailbank met de nodige spaardeposito's. Een deal is evenwel nog niet voor meteen.Royal Bank of Canada is eveneens op jacht, op banken met minstens 10 miljard dollar activa.

JDS

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud