Advertentie

Financials houden Euronext Brussel op het droge

©Photo News

De Brusselse beurs wist een weinig geanimeerde dag voorzichtig positief af te sluiten. De Bel20 wist zo toch een weekwinst op zijn conto te schrijven, ondanks de stevige tik die de index donderdag moest incasseren.

De Brusselse sterindex klokte uiteindelijk af op 2.064,64 punten, een winst van 0,4 procent. Op weekbasis telde de Bel20 er 0,7 procent bij.

Het waren opnieuw de financiële waarden die de Bel20 in de zwarte cijfers konden houden. De beste prestatie was weggelegd voor KBC (+7,7% tot 15,40), dat deze week bijna 8 procent duurder werd. Het aandeel van de bank-verzekeraar is echter nog ver verwijderd van de 24,05 euro die het begin deze maand nog waard was.

Ook Fortis blonk nogmaals uit, met een winst van 3,6 procent tot 2,72 euro. Dexia bleef achter, met een winst van 0,9 procent. De problemen met de obligatieverzekeraars in de VS dreigen de bank-verzekeraar opnieuw zuur op te breken. Dexia staat immers niet alleen bloot aan MBIA, dat vorige week nog KBC in moeilijke papieren bracht, maar ook aan het verzekeringsbedrijf Syncora Guarantee, dat riskeert vereffend te worden.

Op de brede markt behoorde RHJ International tot de sterkste stijgers met een winst van 4,1 procent. De aandacht voor het aandeel is merkelijk toegenomen sinds bekendraakte dat de holding zich kandidaat heeft gesteld om een participatie in Opel te nemen. Het aandeel werd op een week tijd 16,6 procent duurder.

Scheepvaartgroep CMB steeg 0,5 procent tot 20,44 euro. De Baltic Dry Index, een toonaangevende indicator voor scheepsvrachttarieven voor droge bulk, blijft terrein winnen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud