Geen 'Obama-effect' op Europese beursvloeren

©-

De Europese beurzen namen duidelijk gas terug, na een resem zwakke bedrijfsresultaten van onder andere BNP Paribas, ArcelorMittal en Ciba. De aandelenmarkten hebben ook last van winstnemingen na de langste rally sinds augustus vorig jaar. De Bel20 houdt al bij al goed stand.

(tijd) - De Europese beurzen krijgen geen 'Obama-boost' zoals de Aziatische aandelenmarkten. Die gingen eerder op de dag ettelijke procenten hoger nadat bekendraakte dat Barack Obama verkozen werd tot de 44ste president van de Verenigde Staten.

Europa heeft af te rekenen met een resem minder dan verwachte bedrijfsresultaten. BNP Paribas werd zwaarder geraakt door de kredietcrisis dan verwacht, ArcelorMittal snoeit fors in zijn productie en gaf een zwakke guidance en Carlsberg verlaagt zijn winst- en omzetverwachtingen voor het lopende boekjaar. Ook het Nederlandse Wolters Kluwer en de chemiegroep Ciba stelden teleur met de publicatie van hun derdekwartaalcijfers. 

Handelaars wijzen er verder op dat de beurzen ook af te rekenen hebben met winstnemers. De Stoxx600 stak de voorbije zes handelsdagen een winst van ruim 15 procent op zak, goed voor de langste winstreeks sinds augustus vorig jaar. 

De Bel20 houdt al bij al vrij goed stand. Nyrstar klimt opnieuw tot 10 procent hoger, ook Dexia en het gestripte Fortis zijn in trek. InBev bengelt dan weer onderaan, wellicht door toedoen van het winstalarm van sectorgenoot Carlsberg. InBev komt donderdag voorbeurs met cijfers voor het derde kwartaal.

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud