Gemengd gevoel op beurs van Tokio

Foto Bloomberg ©BLOOMBERG

De beurs van Tokio is woensdag met gemengde cijfers gesloten. Beleggers reageerden positief op Amerikaanse macrocijfers, maar dat optimisme werd getemperd door onzekerheid over de koers die de nieuwe regering-Hatoyama gaat varen. De andere Aziatische beurzen boekten winst, vooral dankzij de optimistische woorden van Ben Bernanke, de voorzitter van de Federal Reserve.

(tijd) - Uit de Verenigde Staten kwam dinsdag positief nieuws aanwaaien. De kleinhandelsverkopen stegen in augustus met 2,7 procent, wat meer was dan verwacht, en de industriële activiteit in de deelstaat New York klom meer dan verwacht. Bovendien zei Fed-voorzitter Bernanke dat de recessie in de VS, die in december 2007, 'zeer waarschijnlijk' achter de rug is.

In Tokio eindigde de Nikkei225 0,5 procent hoger op 10.270,77 punten. De Topix zakte 0,1 procent tot 931,46 punten.

De goede Amerikaanse macrocijfers ondersteunden de Japanse exportwaarden. Maar ook de stabilisering van de yen tegenover de dollar en 'short-covering' hielpen een aardig handje. De maker van digitale camera's en kantoorapparaten Canon veerde 4,2 procent op tot 3.700 yen. Canon genoot ook van het 'buy'-advies en het verhoogde koersdoel van 4.218 yen waarmee Nomura Securities het bedrijf bedacht. Elektronicagroep Tokyo Electron steeg 3,4 procent en de producent van industriële robots Fanuc voegde 1,3 procent toe. Het consumentenelektronicaconcern Sony, dat bijna een kwart van zijn omzet in de VS genereert, steeg 2,3 procent.

Olympus, bekend als producent van camera's en medische kijkapparatuur, ging 2,9 procent hoger. Credit Suisse hervatte de opvolging van Olympus met een 'outperform'-advies en een koersdoel van 3.100 yen.

KL

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud