General Electric voorop in New York

©BLOOMBERG NEWS

Wall Street ging vlot hoger, geruggensteund door de zwakke dollar en de stijging van de industriële productie in de VS.

(tijd) - De Dow Jones won 1,1 procent tot 9.791,71 punten. De S&P500 en de Nasdaq trokken respectievelijk 1,5 en 1,4 procent hoger.

Bedrijven met een stevige poot in het buitenland profiteerden van de zwakke dollar. De greenback verzwakte 0,3 procent tot meer dan 1,47 dollar voor een euro. General Electric, een multinationaal conglomeraat, won 6,2 procent, de grootste winst binnen de  Dow.

De zwakkere dollar gaf ook een boost aan de grondstoffen en de producenten ervan.  De olieprijs kreeg naast de greenback ook steun van de groter dan verwachte daling van de olievoorraden. De prijs van een vat olie steeg in New York 2 procent tot 72,38 dollar. De olieconcerns ExxonMobil en Chevron stegen respectievelijk met 1,2 en 1,1 procent.

Aluminiumreus Alcoa steeg met 3,4 procent. Dinsdag kwam er al 8 procent bij. De Canadese mijnbouwer Barrick Gold won 1,5 procent. De goudprijs naderde het historische niveau van 1.032,70 dollar.

JP Morgan Chase won 3,4 procent. Financieel directeur Mike Cavanagh meldde dinsdag nabeurs dat de bank volgend jaar mogelijk het dividend zal verhogen, als het economisch herstel doorzet.

Adobe Systems (-6,4%) lanceert een overnamebod op Omniture (+26,3%) van 1,8 miljard dollar of 21,5 dollar per aandeel. Dat is goed voor een premie van 24 procent ten opzichte de slotkoers van dinsdag. Omniture bouwt software voor de analyse van webtrafiek.

De biergroep AB InBev sloot de eerste notering in New York 1 procent hoger af op 46,75 dollar. Van het aandeel werden bijna 140.000 stuks verhandeld. Euronext Brussel blijft duidelijk de eerste notering. Het volume bedroeg daar gisteren 5,5 miljoen stuks.       

SR

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud