Goudprijs zakt 4 procent

De goudfutures zakken in New York aan het snelste tempo in een maand tijd. De reddingsacties van de centrale bankiers en de Amerikaanse overheid nemen heel wat bezorgdheid bij de beleggers weg.

(tijd) - De plannen van de Amerikaanse minister van Financien Paulson en Fed-voorzitter Bernanke om de financiele instellingen te verlossen van hun probleemkredieten en de acties van de Amerikaanse en Britse beurswaakhond tegen 'shorten' vuren de Europese beurzen aan. Eerder gingen ook de Aziatische beurzen al flink hoger. In New York gaan de beurzen bij de opening eveens aanzienlijk hoger. 'Het is een wilde rit', laat een waarnemer ontvallen.

De voorbije dagen waren de bewegingen van de goudprijs erg volatiel. De huidige daling volgt op twee dagen van forse stijgingen. Het terugkeren van het vertrouwen en kalmte op de markten vermindert de nood aan veilige havens, zoals goud.

De prijs voor een ounce goud, voor levering in drie maanden, zakt in New York 3,9 procent tot 862,50 dollar per ounce. Zilver, voor levering in drie maanden, zakt 2,1 procent tot 12,44 dollar per ounce.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud