InterMune spurt hoger op Wall Street

Wall Street wint woensdag terrein. Het biotechbedrijf InterMune steelt de show.

(tijd) - De Dow Jones Industrial Average (DJIA) wint na een kwartier 0,2 procent tot 10.580,48 punten. De S&P500 gaat 0,2 procent hoger en de Nasdaq trekt 0,3 procent aan tot 2.347,84 punten. Vandaag is het exact tien jaar geleden dat de Nasdaq Composite boven 5.000 piekte.

De Dow krijgt de meeste steun van Boeing (+1,4%) en JPMorgan Chase (+1,3%). 

Het biotechbedrijf InterMune spurt 64 procent hoger tot 38,15 dollar nadat een panel van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) de aanbeveling heeft gedaan om een longmedicijn van Intermune goed te keuren. Het gaat om het medicijn pirfenidone dat een aandoening moet bestrijden waarbij longweefsel dik wordt en littekens gaat vertonen.

Kledingretailer American Eagle Outfitters (AEO) gaat de 28 winkels tellende winkelketen Martin + Osa sluiten, omdat deze niet goed genoeg presteert. AEO gaat zich op zijn eigen merken richten. Beleggers reageren enthousiast en sturen het aandeel 6,4 procent hoger tot 18,24 dollar.

De agrogroep Monsanto ligt onder vuur in de Verenigde Staten. Volgens persagentschap Bloomberg hebben de openbare aanklagers uit zeven verschillende staten een onderzoek geopend naar vermeend misbruik van de machtspositie van het concern. Het onderzoek spitst zich toe op kortingen die Monsanto toekende aan distributeurs die de zaden van rivaliserende bedrijven links lieten liggen, zegt een anonieme bron aan Bloomberg. Het aandeel heeft weinig last van het bericht, het wint 0,5 procent tot 71,66 dollar.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud