Japanse beurzen eindigen hoger

(tijd-nieuwslijn) - De indices in Tokio zijn woensdag met winst geeindigd. Dat had alles te maken met Sony en andere exportgerichte bedrijven, die profiteerden van hogere koersen in de VS. Wall Street werd ondersteund door aanzwellende speculatie dat het einde van de cyclus van renteverhogingen in de VS nabij was. Die overtuiging haalde de markt uit de notulen van de vergadering van de Federal Reserve.

De Nikkei225-index sloot 0,68% hoger op 17.350,12 punten. De Nikkei telde 145 stijgers, 65 dalers en 15 onveranderde aandelen. De brede Topix won 0,32% tot 1.747,32.

Vooral de technologieaandelen deden het goed. Sony, de op een na grootste producent van consumentenelektronica, steeg met 2,1% tot JPY 5.790. Canon, 's werelds grootste maker van digitale camera's, dikte 0,4% aan tot JPY 8.390.

Fujitsu profiteerde bovendien van sterke resultaten. De producent van pc's, halfgeleiders en software liet weten dat de winst de voorbije twaalf maanden 36% hoger was dan verwacht. Fujitsu werd daarvoor door Standard & Poor's beloond met een adviesverhoging van 'buy' naar 'strong buy'. Het aandeel klom 1,3% tot JPY 967.

Mobilofoniebedrijven profiteerden dan weer van de sterke resultaten van het Amerikaanse Texas Instruments, terwijl ook de cijfers van Yahoo! het positieve sentiment ondersteunden.

Ook de autoproducenten profiteerden mee van de optimisme in de VS. Nissan Motor, de nummer twee onder de Japanse autobouwers, ging 0,4% hoger tot JPY 1.394. Noord-Amerika was vorig jaar goed voor het grootste deel van de omzet van Nissan.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud