Advertentie
Advertentie

'Joe Sixpack' doet Wall Street swingen

©Photo News

De Europese aandelenmarkten, Brussel incluis, herstelden dinsdagmiddag van hun eerdere verliezen nadat is gebleken dat het consumentenvertrouwen in de VS veel hoger uitviel dan verwacht in mei. Wall Street kon zelfs een stevige winst boeken dankzij de sterke cijfers. Onder druk van, de financials bleef de Bel20 wel nipt steken in de rode cijfers.

(tijd) - De Dow Jones koerste 2,4 procent hoger op, terwijl de Nasdaq met 3,5 procent steeg. Dat Wall Street het zo goed deed heeft alles te maken met de beter dan verwachte cijfers voor het Amerikaanse consumentenvertrouwen, die om 16.00 uur werden vrijgegeven. 

Daaruit blijkt dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen in mei de sterkste klim in zes jaar achter de rug heeft. 'Joe Sixpack' toont zich vooral optimistisch in zijn verwachtingen voor de Amerikaanse arbeidsmarkt, zo blijkt. 

De golf van optimisme kon ook de andere kant van de Atlantische Oceaan bereiken. Daardoor zijn de Europese aandelenmarkten erin geslaagd om de verliezen van eerder op de dag om te zetten in winsten. Die winsten liepen overal op tot boven 1 procent

Zwakke financiële waarden 

Brussel moest de rol lossen. De index hinkte al een hele dag achter op de rest van Europa, onder druk van de financiële waarden. De aandelenkorf klokte uiteindelijk af op een verlies van 0,5 procent tot 2.065,59 punten.

Net als op de andere Europese markten speelde ook de bezorgdheid over het economische herstel en de twijfel over de politieke gevolgen van Noord-Korea's nieuwe nucleaire test de Bel20 lange tijd parten. Dat duwde vooral de financiële waarden lager.

KBC tekende uiteindelijk met -3% voor het grootste verlies, maar ook Dexia ging 1,6 procent lager. Verzekeraar Fortis sloot 2,1 procent lager.

Op de brede markt zijn alle ogen dan weer gericht op het meettechnologiebedrijf Metris, waarvan de koers 's middags werd opgeschort bij een winst van 4,7 procent. Maandag steeg het aandeel ook al 7 procent. Metris stelde in een mededeling 'vertrouwelijke gesprekken' te voeren, en die zouden ten gepaste tijde tot een mededeling kunnen leiden. Maar intussen is wel al bekendgeraakt dat voor vandaag geen persbericht hoef te worden verwacht.

PS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud