JP Morgan verkiest Europese aandelen

JP Morgan verkiest nog steeds Europese aandelen boven Amerikaanse. Duitse aandelen genieten de absolute voorkeur terwijl Britse uit de gratie vallen.

(tijd) - JP Morgan kiest al sinds september 2008 voor Europese aandelen en erkent in een rapport dat het zich daar niet erg populair mee maakt. 'Onze klantenbasis staat extreem sceptisch tegenover Europese aandelen. Ze zien niet meteen een interessant aanknopingspunt. Het is niet zoals in 2005 toen Europese aandelen beter presteerden dan Amerikaanse. Toen was er een duidelijk verhaal van herstructureringen en stijgende binnenlandse consumptie', klinkt het.

Maar JP Morgan is ervan overtuigd dat Europa wel degelijk een interessant verhaal te vertellen heeft. Eerst en vooral zijn er de cijfers. Zo ligt de koers-winst/verhouding in Europa 35 procent lager dan in de VS en is het huidige dividendrendement in Europa bijna dubbel zo groot als in de VS.

Ook het stijgende verschil in de langetermijnrente tussen de VS en Europa speelt volgens het beurshuis in het voordeel van Europese aandelen. JP Morgan baseert zich daarvoor op historische gegevens.

De absolute voorkeur van JP Morgan binnen de eurozone gaat naar Duitsland omwille van het industrieel karakter van de beurs in Frankfurt. De DAX telt een aantal reuzen uit de staal-, chemie- en autosector.

Britse aandelen zijn volgens het beurshuis te mijden. 'Underweight', luidt het advies voor het Verenigd Koninkrijk.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud