KBC Securities kiest zijn favorieten

Nu de deur van annus horribilis 2008 definitief is dichtgeslagen, kijkt KBC Securities met hernieuwd geloof uit naar 2009. Het beurshuis selecteerde 10 aandelen die het in de eerste helft van 2009 naar verwachting goed zullen doen.

(tijd) -De portefeuille van de eerste helft van vorig jaar deed het beter dan de Bel20 en de Eurostoxx. Die van de tweede helft kreeg echter klappen door het inlijven van Dexia (-59,9%) en CFE (-53,8%)

KBC Securities weerhoudt met AB Inbev, GIMV, Hamon en Telenet vier aandelen van de lijst van de tweede helft van vorig jaar.Axa, D'Ieteren, DSM, EVS, Imtech en Umicore maken de lijst compleet. Een overzicht van de aandelen en de beweegredenen.

  • AB INBEV: De Belgisch Braziliaanse bierbrouwer blijft een favoriet van het beurshuis. De aankoop van Anheuser Busch zorgde voor 'een sterker bedrijf, met een bredere geografische spreiding en een meer resistent inkomstenprofiel', volgens KBC Securities.
  • D'IETEREN: De autodienstengroep werd massaal losgesneden door beleggers vorig jaar, vanwege de crisis in de autosector. Het beurshuis wijst erop dat zelfs de meest conservatieve schattingen een opwaarts potentieel aantonen.
  • DSM: Nederlands chemiebedrijf DSM stelde in 2008 een aantal keer de winstverwachtingen bij, waarna de koers fors terugliep. KBC Securities schatdeze terugval in als overdreven.
  • EVS: Het Luikse technologiebedrijf EVS kan teren op een gezonde kaspositie. Bovendien zal het hoge dividendrendement beleggers eerder aantrekken dan afstoten, zo denkt het beurshuis.
  • GIMV: KBC Securities denkt dat de GIMV veel extra waarde zal kunnen creëren via deelnames in bedrijven.Bovendien zit ook de GIMV op een berg cash.
  • HAMON: Engineeringgroep Hamon haalt zijn klanten vooral uit de energiesector, die op lange termijn investeringen doen. Ze zouden dus min of meer resistent moeten blijven tegen de huidige recessie.
  • IMTECH: Technische dienstverlener Imtech lijkt goed gewapend te zijn in uitdagende markten, zo zegt KBC Securities. ze zouden moeten proditeren van de verhoging van publieke uitgaven.
  • TELENET: is het favoriete telecomaandeel van de analisten bij KBC. De sterke cash flow wordt onder andere aangewend om aandeelhouders te belonen.
  • UMICORE: Verrassing in de lijst is de opname van materiaaltechnologiegroep Umicore. De analisten verantwoorden deze keuze door te stellen dat ondanks de economisch moeilijke omstandigheden, de stimuli op lange termijn intact blijven.
  • AXA: Binnen de financiële sector kiest KBC voor de Franse bank-verzekeraar AXA, die het beste risicoprofiel heeft volgens de analisten. De beurskoers van andere financials zou te hard afhangen van individuele nieuwsberichten om veilige keuzes te zijn. Ook het feit dat AXA één van de weinige financials is die geen kapitaalinjectie van de overheid heeft gekregen speelt in het voordeel. Het dividendrendement van anderen zou immers stil kunnen liggen zolang deze injectie niet is terugbetaald.

 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud