'Krijg veel aandelen voor mijn geld'

©REUTERS

De Amerikaanse superbelegger Warren Buffett is via Berkshire Hathaway opnieuw volop aandelen aan het kopen. Dat verklaarde hij dinsdag op een bijeenkomst in Californië. 'Ik krijg veel voor mijn geld', aldus Buffett.

(tijd) - De uitspraak is opmerkelijk, aangezien Buffett nog maar enkele weken geleden verklaarde veel meer in obligaties te geloven dan in aandelen. In het tweede kwartaal kocht Berkshire Hathaway, zijn investeringsvehikel, voor amper 350 miljoen dollar aandelen. Daarentegen ging 2,6 miljard dollar naar staatspapier en bedrijfsobligaties.

Economie

'De Amerikaanse economie klimt nog niet uit de zwaarste recessie sinds de jaren '30, maar de verschrikking die volgde op de val van Lehman Brothers een jaar geleden is voorbij, voor een groot stuk dankzij het optreden van de overheid', zei Buffett ook.

Warren Buffett staat aan de koopzijde

'Op dit moment zien we de economie niet verslechteren of verbeteren, maar dat is al beter dan wat je zes maanden geleden kon zeggen', zei Buffett, een van de meest succesvolle investeerders aller tijden. 'De economie is nog niet aan het aantrekken, maar ze zal zeker aantrekken. Ik weet gewoon niet wanneer. Het zou morgen kunnen zijn'.

Bernanke

Eerder op de dag had Ben Bernanke, de voorzitter van de Federal Reserve, nog laten verstaan dat 'de recessie zeer waarschijnlijk achter de rug is'. Bernanke zei dat de economen het erover eens zijn dat de Amerikaanse economie in het derde kwartaal opnieuw met groei zal aanknopen en ook in 2010 verder zal groeien. Bernanke herhaalde voorts dat het economisch herstel traag zal verlopen en dat de werkloosheid mogelijk nog zal stijgen tot in 2010.

Kraft

Over Kraft Foods, waarin Buffett een belangrijke participatie heeft, weigerde de beleggersgoeroe commentaar. Kraft bracht vorige week een bod uit van 16 miljard dollar voor de Britse snoepgoedgroep Cadbury.

RV

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud