Lagrange mild voor Duits shorting-verbod

Pierre Lagrange

Pierre Lagrange, de best verdienende Belg in de Londense City, toont zich opvallend mild voor het Duitse verbod op 'naakt shorten' dat de aandelenmarkten woensdag in rep en roer zet. 'Het is vooral een symbolische zet. De instellingen die moeten toezien op het financiële systeem kunnen er hun positie mee versterken', zegt Lagrange in een interview.

(tijd) - Lagrange, al jaren de meest verdienende Belg in de Londense City, besloot samen met mede-managers Noam Gottesman en Emmanuel Roman het hefboomfonds GLG Partners voor 1,6 miljard dollar te verkopen aan sectorgenoot Man Group. Een opmerkelijk bericht want sinds de oprichting van GLG Partners in 1995 was de bijzonder mediaschuwe Lagrange uitgegroeid tot een van de zogeheten 'Masters of the Universe' in de financiële wereld.

Maar de verkoop van GLG is zeker geen eindpunt, benadrukt de 47-jarige Belg in een interview dat donderdag in De Tijd verschijnt. 'Door samen te werken met Man Group kunnen nu het hele team inzetten om onze klantenrelaties te verstevigen en nieuwe investeringen te doen.' Dat Lagrange het volste vertrouwen heeft in de nieuwe strategie van Man Group, bewijst volgens hem het feit dat hij nu een van de belangrijkste aandeelhouders is geworden van het hefboomfonds.

Op een moment dat er overal paniekberichten te horen zijn over de beurzen en over de toekomst van de euro, toont Lagrange zich trouwens opmerkelijk optimistisch. 'Ik heb vertrouwen in het Europese reddingsmechanisme, dat als doel heeft de euro te behouden. Al sluit ik niet uit dat we onderweg nog enkele tegenvallers zullen kennen.' Het belangrijkste is dat de Europese regeringen nu tijd krijgen om hun noodzakelijke hervormingen door te voeren, meent Lagrange. Volop schulden afbouwen en zo de ecnomische groei in gevaar brengen kan niet de juiste oplossing zijn, waarschuwt hij.

Het volledige interview met Pierre Lagrange kan u donderdag lezen in De Tijd.

Pieter Suy

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud