Lloyds Banking leidt Europese bankaandelen hoger

De Europese beurzen zijn onder impuls van de banken moeiteloos hoger aan de dag begonnen. De financiële sector trekt zich op aan de goede vooruitzichten van Lloyds Banking, die winst verwacht in 2010. Intussen namen de Europese beurzen wel wat gas terug.

(tijd) - Rond 10u30 staat de EuroStoxx50 op 2.917,22 punten, een winst van 0,1 procent. De Stoxx600 wint 0,2 procent. Banken trekken de kar binnen de brede index, met een sectorwinst van 0,8 procent. Bij de toonaangevende nationale indexen zet de FTSE de toon, de DAX in Frankfurt blijft voorlopig wat achter.

Het Britse Lloyds, de grootste hypotheekverstrekker over het kanaal, zei dat de bank met winstcijfers voor de dag zal komen. De bank rapporteerde vrijdag sterke handelsresultaten over de eerste tien weken van 2010, mede dankzij lager dan verwachte kredietprovisies. Het aandeel vindt vlot de weg omhoog in Londen en spurt 7,9 procent hoger tot 59,92 pence.

Zowat alle financiële aandelen profiteren van het nieuws: Royal Bank of Scotland doet er 5,9 procent bij tot 44,49 pence, bij onze zuiderburen doet BNP Paribas er 0,9 procent bij tot 57,70 euro.

Ook de oliedienstenbedrijven zijn in trek. Barclays Capital gaf een positief advies aan de sector. 'Het is duidelijk dat de industriële situatie voor de oliediensten begint te verbeteren', klinkt het. Technip stijgt 1,4 procent, terwijl Saipem, een bedrijf dat boormateriaal levert, 0,9 procent wint.

Yara
stijgt 1 procent tot 256,9 kronen. De meststofreus kreeg een adviesverhoging mee van zakenbank UBS, terwijl Deutsche Bank zijn koopadvies herbevestigde. Yara was in een bitse overnamestrijd verwikkeld om Terra Industries, maar legde uiteindelijk de duimen voor CF Industries.

KD

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud