Advertentie
Advertentie

Meeste Aziatische beurzen hoger na Europese bankensteun

In Azië gaan de meeste beurzen maandag hoger als reactie op het voornemen van de eurolanden om interbancaire leningen tot eind dit jaar te garanderen. Ook het besluit van Australië en Nieuw-Zeeland om het spaargeld te waarborgen heeft een positief effect. De beurs van Tokio bleef vandaag dicht wegens een feestdag, de Dag van Gezondheid en Sport.

(tijd) - Omstreeks 8.15 uur Belgische tijd noteert in Hongkong de Hang Seng-index 3,2 procent hoger. In Australië stijgt de S&P/ASX 200-index met 5,55 procent.

In Zuid-Korea poogde de overheid de beleggers gerust te stellen door te beklemtonen dat dat de banken van het land fundamenteel gezond zijn en dat de nationale economie de huidige stormen kan doorstaan. In Seoel eindigde de Kospi-index 3,8 procent hoger.

Ook in India probeert de regering de gemoederen te bedaren. Minister van Financiën Palaniappan Chidambaram zei dat de regering, de centrale bank en de beursautoriteit de toestand uur na uur opvolgen teneinde de crisis het hoofd te bieden. 'Wij werken aan meer maatregelen die liquiditeit in de markt zullen pompen, kredietbemiddeling vlotter zullen doen verlopen en het vertrouwen van spaarders en beleggers zullen opkrikken', zei hij op een persconferentie. De Sensex30-index staat 5,3 procent in de plus.

In China is de stijging van de Shanghai SE Composite Index - 1,3 procent - wat kleiner. Vooral de energiewaarden wegen, als gevolg van de gedaalde olieprijs. De beurs van Taiwan bleef vrijdag gesloten en zakt 2,15 procent.

Koen Lambrecht

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud