Nasdaq staat opnieuw hoger dan bij jaarbegin

Het gebouw van de Nasdaq in New York

Wall Street was donderdag andermaal in erg goede doen. De schermenbeurs Nasdaq klom bijna 4 procent en staat opnieuw hoger dan bij het jaarbegin. In Brussel klom de Bel20 anderhalf procent. De Brusselse sterindex staat al goed 17 procent boven zijn dieptepunt van begin maart.

(tijd) - De Europese aandelenmarkten schipperden donderdagmiddag tussen verlies en winst. Na een winstreeks van vijf dagen begonnen de zorgen over de wereldeconomie opnieuw de kop op te steken. In tegenstelling tot de andere nationale indices in Europa sloot de Bel20 donderdag met een comfortabele winst. Vooral de zwaargewichten Dexia, KBC en AB InBev hielpen de Belgische index vooruit. De Bel20 staat op het hoogste peil in vijf weken.

De Bel20 sloot 1,5 procent hoger op 1.783,16 punten. Er waren zes dalers en 13 stijgers. Cofinimmo was de hele dag geschorst wegens de plaatsing van eigen aandelen. De Bel20 lijkt af te stevenen op zijn derde positieve week op rij. Tegenover het dieptepunt van 6 maart is de index al meer dan 17 procent gestegen.

Wall Street koerste donderdag flink hoger, nadat Best Buy beter dan verwachte kwartaalresultaten publiceerde. De meevallende prestatie van de grootste elektronicaketen van de VS doet beleggers hopen dat het ergste voor de Amerikaanse economie zo stilaan achter de rug is. Ook een kleiner dan verwachte krimp van de economie in de VS in het vierde kwartaal stutte de indexen.

Vooral de technologiewaarden blonken uit. De Nasdaq staat daarmee opnieuw hoger dan bij het jaarbegin. De S&P500 en de Dow hebben wel nog een weg te gaan.

Vrijdag

Vrijdag is het vooral uitkijken naar enkele belangrijke macrodata, zowel voor de eurozone als voor de VS. In Duitsland staat de inflatie voor maart op het programma, voor de eurozone worden de fabrieksorders voor januari gepubliceerd (11 uur). In Japan, dat volgens economen afstevent op een nieuwe periode van deflatie, zal gekeken worden naar het inflatiecijfer voor februari.

In de VS krijgen beleggers in de vroege namiddag de favoriete inflatiegraadmeter van de Federal Reserve voor februari te verwerken (13.30 uur), samen met de cijfers over de evolutie van het persoonlijk inkomen en de persoonlijke consumptie. Wat later (15.00 uur) komt het consumentenvertrouwencijfer van de Universiteit van Michigan voor maart. 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud