Nikkei eindigt hoger op sterkere dollar

De aandelenindexen in Tokio zijn met winst gesloten na een rally van de exportwaarden. Die aandelen profiteerden van een verzwakking van de yen ten opzichte van de dollar. De Amerikaanse munt won vrijdag 0,9 procent ten opzichte van de yen, nadat uit het banenrapport bleek dat de Amerikaanse economie veerkrachtiger is dan de huizenmarkt en de industriële productie doen vermoeden.

(tijd) Ook de uitspraken van een anoniem lid van de Japanse centrale bank, die liet weten dat de rentetarieven bij de volgende vergadering onveranderd zullen blijven, droegen bij tot een optimistische stemming op de beursvloer.

De Nikkei225 won 0,7 procent tot 16.527,99 punten en ook de Topix ging 0,7 procent vooruit tot 1.627,97 punten. Daarmee bereiken de twee indices hun hoogste punt sinds 27 oktober.

Toyota, de grootste autobouwer van Azië, won 1,4 procent tot 7.140 yen. Komatsu, 's werelds tweede grootste machinebouwer voor de bouwsector, sprong 2,3 procent hoger tot 2.190 yen. Beide bedrijven richten zich vooral op de exportmarkt naar de VS en profiteerden van de versterking van de dollar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud